Kavels Acaciastraat

De Bomenbuurt is een echt buurtje. Rustige woonstraten met betrokken bewoners en een gezellig winkelgebied. Jong en oud nestelt hier goed. De kavels in de Acaciastraat zijn geschikt voor de bouw van 8 herenhuizen. Alle kavels zijn verkocht.

Prijzen kavels

Prijzen kavels en paspoorten Acaciastraat

Centraal gelegen

Goed en gezellig winkelen doe je in de Fahrenheitstraat, dat weten ook de bewoners van de nabijgelegen wijken. Er zijn supermarkten, winkels voor fijnproevers en leuke lunchrooms. Gemoedelijk en kleinschalig, zoals de hele Bomenbuurt.

Het stratenplan met veel pleintjes, plantsoenen en speeltuinen werd in 1911 getekend door Berlage. Er staan overwegend portiekwoningen, met mooie gevels en vaak een verrassend ruim woonoppervlak. Hoogbouw ontbreekt. Het vriendelijke karakter en de centrale ligging maken de Bomenbuurt tot een populaire Haagse woonwijk. Dichtbij uitvalswegen en openbaar vervoer.

Het HagaZiekenhuis bevindt zich op loopafstand. Er is ruime keuze in onderwijs: openbaar, christelijk en montessori. Tegenover de bouwlocatie in de Acaciastraat ligt de Bavinckschool met een groot voorplein. Het monumentale gebouw is onlangs volledig gerestaureerd.

Uitsluitend bestemd voor particulieren

Er is plek voor minimaal 6 en maximaal 8 herenhuizen. De bouwkavels zijn uitsluitend bestemd voor particulieren. Er is een zelfbewoningsplicht. Eigenaren moeten minstens drie jaar in hun huis wonen. Snel verhuren of verkopen is niet toegestaan.

Een huis bouwen is een flinke uitdaging. Maar u staat er niet alleen voor. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen u graag op weg bij het verwezenlijken van uw plannen.

Medium, Large of Extra Large?

De bouwkavels liggen om de hoek van de Fahrenheitstraat, naast de oude bioscoopzaal van het legendarische West End Theater. In het pand is sinds jaar en dag een supermarkt gevestigd. Alle bouwkavels hebben een zonnige achtertuin (zuidoosten).

Extra groot herenhuis

Er is plek voor 6, 7 of 8 kavels. De minimale breedte is 4,80 meter en er kunnen maximaal 4 stroken van 60 centimeter worden bijgekocht. Een extra groot herenhuis van 7,20 meter behoort zo tot de mogelijkheden. De hoogte staat wel vast: 13 meter verdeeld over maximaal 4 woonlagen waarvan de bovenste laag terugliggend van de gevel moet zijn.

Parkeren

De huizen grenzen aan de stoep. De nieuwbouw volgt de rooilijn van de bestaande huizen in de Acaciastraat. Bewoners parkeren hun auto in de straat.

Erfpacht