Kavels Escamplaan

Uniek voor starters en ideaal voor gezinnen: een huis met een tuin aan het water op een eiland in Houtwijk. Er is ruimte voor 66 eengezinswoningen. Op ‘het Eiland’ zijn 10 kavels ook geschikt voor een klein appartementencomplex. Betaalbaar en goed wonen. Alle kavels zijn verkocht.

Prijzen kavels

Prijzen kavels en paspoort Escamplaan

De gemeente start met de uitgifte van kavels op een oud woonwagencentrum in Houtwijk. Het is een gunstig gelegen plek, in een gewilde buurt.

Betaalbaar wonen

Houtwijk is eigenlijk een dorp in de stad. U woont hier betaalbaar en goed:

  • Karakteristiek zijn de autoluwe straten, bomen, sloten, bruggetjes en parken.
  • Houtwijk is kinderrijk, er zijn voldoende scholen en er is een groot, gezellig winkelcentrum.
  • Vanuit uw nieuwe huis fietst u straks in 10 minuten naar het strand.
  • Natuurgebied Madestein is op loopafstand. Hier vindt u een stadsboerderij, heempark, recreatieplas en vogelrustplaats.
  • De Uithof is ook dichtbij: natuur met honderden soorten planten, vogels en vissen én een sportcomplex.
  • De nieuwe woonwijk is uitstekend bereikbaar, met bus of tram en auto.
  • Via de zuidelijke randweg bent u snel op de A4 en A13.

Bekijk het fotoalbum

Een nieuwe buurt in een bestaande wijk

De bouwlocatie is een eiland, omringd door een sloot. De huizen staan rond een hof en hebben een achtertuin aan het water. Toekomstige huiseigenaren mogen de hof helpen ontwikkelen en eventueel beheren. Enkele kavels zijn ook geschikt voor het bouwen van appartementen, omdat hier tot 6 lagen gebouwd mag worden. De locatie is daarom geschikt voor particulieren, projectontwikkelaars, beleggers en bouwgroepen.

Volop mogelijkheden

U bouwt in een nieuwe buurt die aansluit bij een bestaande wijk, met alle voordelen. De locatie heeft het karakter van een eiland. De bouwkavels bieden volop mogelijkheden voor zowel individuele keuzes als voor collectieve keuzes. Uw droomhuis kunt u dus alleen bouwen of samen met anderen.

Toegang wijk

De nieuwe buurt wordt straks via 3 bruggen met de rest van Houtwijk verbonden. Eén brug naar de Q.A. Nederpelstraat en 1 bij de A. van der Tangstraat. De huidige toegangsweg via de Escamplaan vervalt en wordt vervangen door een voetgangers- en fietsersbrug. De aansluiting van de bruggen naar de bestaande wijk wordt in overleg met de omgeving verder vormgegeven.

Ruimte voor creativiteit

De contouren staan vast: de woningen moeten aaneengesloten zijn en kunnen maximaal 3 bouwlagen hoog en 4,8 of 5,4 of 6 meter breed zijn. De maat biedt veel ruimte voor creativiteit. U kunt bijvoorbeeld vides maken, met veel lichtinval. Alle kavels liggen aan het water en gunstig ten opzichte van de zon. Bewoners parkeren op eigen terrein, bezoekers aan het plantsoen. Hagen staan haaks op de gevels en zorgen ervoor dat u vanaf de straat de auto’s niet ziet. Hierdoor is er veel privacy.

Klein appartementencomplex

Over het eiland, via een brug, bereikt u een perceel dat zeer geschikt is voor de bouw van eengezinswoningen of voor de bouw van een klein appartementencomplex. De hoogte is 6 verdiepingen en maximaal 19 meter. De woningen op de begane grond hebben een tuin aan het water, met middag- en avondzon. De huidige geluidswal langs de Escamplaan wordt doorgetrokken tot aan het bedrijventerrein Dekkershoek. Woningen op de verdiepingen kijken over deze wal heen. Achter deze kavels liggen de parkeerplaatsen.

Erfpacht

Erfpacht: wat mag en wat niet?

Bouw uw eigen droomhuis. Kijk voor meer informatie op www.ikbouwindenhaag.nl.