Kavels Fregatsingel

Tussen Ypenburg en Pijnacker-Nootdorp, tussen nieuwbouw en polder, is ruimte voor 22 vrijstaande woningen. In een groen en waterrijk polderpark, met uitzicht op boerderijen, oude fruitbomen en de Bartholomeuskerk. Alle kavels zijn verkocht.

Prijzen kavels

Prijzen kavels en paspoorten Fregatsingel

Woonwijk tussen singel en dijk

De Fregatsingel behoort tot de groene rand van dijken en tussenboezems die om de Ypenburgse deelwijk De Caaien ligt. Een deel ervan wordt bebouwd. Het nieuwe woonwijkje ligt tussen de singel en dijkje. Twee bruggen ontsluiten de buurt.

Ruime kavels met uiteenlopende vormen die inspireren tot bijzondere woningontwerpen. Een autoluwe wijk, rustig, landelijk, vrij én hoogwaardig. Eén stap buiten de deur begint de polder. Wandelen, spelen en ontdekken, water, riet en weide. Fruitbomen en dijken bezaaid met kruiden.

Ook dichtbij: de vele faciliteiten en mogelijkheden van de ‘grote’ stad. Scholen, zoals de British School, winkel- en gezondheidscentra en sportvoorzieningen. Het Hofbad - het enige overdekte 50-meter wedstrijdbad in de regio - is om de hoek.

De automobilist rijdt vanuit Ypenburg gemakkelijk de A4, de A12 en de A13 op. NS-station Den Haag Ypenburg is op loopafstand en Randstadrail 3 brengt u naar onder andere Den Haag Centrum.Gezinnen, tweeverdieners of commercieel?

De 22 kavels voor vrijstaande woningen zijn bijzonder geschikt voor gezinnen en tweeverdieners. Maar ook commerciële partijen komen ervoor in aanmerking; de koper is niet verplicht zelf te gaan wonen in de gerealiseerde woning. Projectontwikkelaars, beleggers, bouwgroepen èn particulieren: iedereen kan bouwen.

U staat er niet alleen voor. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen u graag op weg bij het realiseren van uw plannen.

Vrijheid in vormgeving

De Fregatsingel heeft 22 bouwkavels beschikbaar met veel ruimte voor een individuele aanpak. Op elke kavel kan een ruime vrijstaande woning worden gebouwd. Een grote vrijheid in vormgeving van gebouwen en tuinen staat voorop, er gelden slechts enkele beperkingen.

Hoogte en oppervlakte

De woning mag maximaal twee lagen en een kap hoog zijn, nokhoogte maximaal 11 meter en de goot niet hoger dan 6 meter. De woning beslaat maximaal 90 vierkante meter en een eventuele aan- en uitbouw van maximaal 35 vierkante meter.

Groene erfafscheiding

Door gekromde vormen en verschoven kavellijnen komen de huizen niet op één lijn te staan. De gemeente plant boerenhagen als erfafscheiding en biedt twee fruitbomen aan in elke voortuin. Het onderhoud is een taak van de bewoners.

Op de kavels die aan het water liggen kunnen smalle steigers worden gebouwd zodat het water vanuit de achtertuin bereikbaar is. De buitenruimte wordt groen en functioneel ingericht. Ook langs de weg naar het wijkje komt een boerenhaag.

Nieuwe weg

Gemotoriseerd verkeer kan alleen vanaf de hoek Fluitschiplaan/Fregatsingel, over een duikerbrug, het wijkje in. Er geldt eenrichtingsverkeer met aan weerszijden de bouwkavels. Aan de andere kant van het wijkje komt de weg via een tweede duikerbrug weer uit op de Fregatsingel.

Een gebogen tracé beperkt de snelheid en geeft mede vorm aan het gehele woongebied en de afzonderlijke kavels. De klinkerweg dient niet alleen het verkeer – ook fietsers en voetgangers - maar biedt ook ruimte voor afwatering en straatverlichting en de centrale plek voor ondergrondse afvalcontainers.

Parkeren

Twee parkeerplaatsen op de eigen kavel zijn verplicht. In het openbare gebied komen minstens zeven parkeerplaatsen voor bezoekers.

Erfpacht

Erfpacht: wat mag en wat niet?

Start verkoop

De verkoop is op 8 maart 2014 van start gegaan.