Kavels Gele Lis

De gemeente heeft kavels in de aanbieding in de Gele Lis. Hieronder leest u meer over de ligging, de voorzieningen, de bouwregels en de prijzen van de Gele Lis. Én natuurlijk meer over het natuurlijk wonen. Alle kavels zijn verkocht.

Prijzen kavels

Prijzen kavels en paspoorten Gele Lis

De Bras in Ypenburg

De Gele Lis maakt deel uit van de wijk De Bras in Ypenburg. Het gebied heeft een landelijke uitstraling, vooral door de moderne, hoogwaardige architectuur geïnspireerd op boerenhoeven.
De locatie was oorspronkelijk bestemd voor een woonwagencentrum. Omdat deze plannen nooit zijn uitgevoerd, is deze unieke plek bewaard gebleven.

Groene parel

De Gele Lis is een van de weinige plekjes in de Randstad die direct aan het groen liggen en die talrijke recreatieve voorzieningen in de buurt hebben. Behalve de mogelijkheid tot wandelen en fietsen is er het zandstrand van De Grote Plas, waar u kunt zwemmen, surfen en roeien. Zand- en bospaden zijn ideaal voor het paardrijden. Op loopafstand van de Gele Lis liggen diverse sportvoorzieningen zoals tennispark Concordia, een squashhal en voetbalvelden.

Stedelijke voorzieningen

De Gele Lis is een onderdeel van de nieuwbouwwijk De Bras in Ypenburg. Deze wijk is al enkele jaren geleden opgeleverd en heeft vele voorzieningen, zoals supermarkten, warme bakkers, slagers, bibliotheek, restaurantjes, winkels, muziekschool, basisscholen, vmbo en lyceum. Basisschool de Bras ligt op loopafstand van de Gele Lis.

50% hout

De gemeente heeft 34 kavels in de aanbieding waarvan er reeds 4 verkocht zijn aan particulieren in het kader van een grondruil. De gemeente wil de huidige kwaliteit van de wijk voortzetten en de natuurlijke omgeving in de Gele Lis verwerken, maar u ook zoveel mogelijk vrijheid geven.
Dat heeft geleid tot 1 belangrijk uitgangspunt: minimaal 50% van de gevel van uw woning moet uit hout bestaan. Er is geen welstandstoets, maar zo weet u toch hoe de woning van uw toekomstige buren er ongeveer uit gaat zien. Voor de 4 verkochte kavels geldt de bouwregel om met hout te bouwen overigens niet.

Huis aan het water

Een aantal kavels in de Gele Lis grenst aan het water en dat biedt een aantal interessante extra mogelijkheden. Bij de 6 kavels aan de zuidkant van het plangebied kan u uw woonkamer zoveel mogelijk laten aansluiten op het water. Door het bouwen van een vlonder aan het huis kunt u binnen met buiten verbinden.

Bouwregels

  • 2 woningen worden aan elkaar gebouwd. De woningen op kavel 1, 4, 5, 9, 10, 15, 16, 21, 22, 27, 28, 33 en 34 mogen vrijstaand worden gebouwd.
  • Maximaal 50% van het kaveloppervlak mag worden bebouwd. De bebouwing is binnen het bouwvlak. Voor de kavel 4, 9, 15, 21, 27 en 33 mag niet meer dan het bouwvlak worden bebouwd.
  • De bouwhoogte bedraagt maximaal 9 meter, het bouwvolume bedraagt maximaal 550 kubieke meter.
  • De gevels van de woningen dienen voor minimaal 50% in hout te worden uitgevoerd.
    Dit geldt niet voor de kavels 2, 3, 8 en 13/14.
  • De kavels 5, 10, 16, 22, 28 en 34 mogen aan hun huis een vlonder bouwen dat 1 meter uitsteekt.
  • Parkeren is op eigen terrein. Houd daarbij rekening met de mogelijkheid van 2 opstelplekken.
  • 2 kavels kunnen worden samengevoegd voor de bouw van 1 grotere of maximaal 4 kleinere woningen. U kunt dan samen maximaal 1.100 kubieke meter bouwen. Het bouwvlak en de -regels blijven ongewijzigd.

Goed om te weten: de nieuwe huizen op de Gele Lis worden niet voorzien van stadsverwarming. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet mogelijk is omdat het huidige energienet niet toereikend is om dit te leveren. Gelukkig is er in de Gele Lis wel een gasnet aanwezig, waardoor Eneco alle huizen kan aansluiten.

De kavelprijs is inclusief 21% BTW. Het prijspeil van de grondprijs is 1 februari 2012.

Erfpacht

Erfpacht: wat mag en wat niet?

Bouw uw eigen droomhuis. Kijk voor meer informatie op www.ikbouwindenhaag.nl.