Project Isabellaland

Bouwlocatie Isabellaland is modern, groen en vriendelijk. Én geschikt voor jong en oud, alleenstaanden en gezinnen. Op deze locatie komt één kavel opnieuw in de verkoop. Het gaat om een kavel voor de bouw van een vrijstaande woning. De kavel is alleen beschikbaar voor particulieren en er geldt een zelfbewoningsplicht van 3 jaar na oplevering van de woning. Alle overige kavels zijn verkocht.

Kavelnummer 3

Deze kavel ligt aan de rand van het plan. De achtertuin grenst aan water. De kavel heeft een oppervlakte van ca. 300 m2 en een bouwvlak van 6x18 meter. Er kan 1 woning op gebouwd worden met een maximale bouwhoogte van 7 meter.  De prijs is € 105.000. De kavel staat in optie.

Meer specifieke informatie over deze kavel leest u hieronder in het kavelpaspoort:

Mariahoeve

Mariahoeve ligt aan de rand van de stad, tussen het Haagse Bos, Wassenaar en de polder. U vindt er alles op loopafstand: basisscholen, openbaar vervoer, zwembad, sportcentrum, speeltuinen, parken, winkelcentra én Paleis Huis ten Bosch.

Goed om te weten:

  • De Haagse binnenstad bereikt u binnen 15 minuten en met de auto zit u snel op de A44, A4, en A12.
  • Het is een wijk met een samenlevingsideaal, multicultureel, een bevolkingsopbouw van jong tot oud, met verschillende inkomensgroepen.
  • Deze wijk is internationaal, dankzij de British School en ‘expats’.
  • Mariahoeve is een groene wijk, vol plantsoenen, binnenhoven en ruime groenstroken tussen de bebouwing. Overzichtelijk, rustig en veilig. Een echte woonwijk.
  • Voor het behoud van het bijzondere karakter en de aantrekkingskracht én voor uitbreiding van het huidige woningaanbod, wordt er de komende jaren veel geïnvesteerd in Mariahoeve. Zowel door de gemeente als door (nieuwe) huiseigenaren.


Een groene enclave

Groen en ontspannen wonen in de stad, in nieuwe appartementen, semibungalows, half en geheel vrijstaande huizen en starterswoningen. Ruim opgezet, in een parkachtige omgeving met water. Een verkeersluwe buurt in de wijk Mariahoeve. Bouwlocatie Isabellaland biedt diverse ontwikkelingskansen voor lagere middeninkomens én voor het middeldure segment. Er zijn mogelijkheden voor particulieren, projectontwikkelaars, beleggers en bouwgroepen.

Kavels tegenover St. Paul College

Aan het Isabellaland, direct naast de entree van de bouwlocatie, worden 3 kavels aangeboden. De kavels kijken uit op een groenstrook. Huidige en nieuwe bewoners kunnen met de gemeente meedenken over het ontwerp van deze groenstrook. Op de kavels 61 en 62 mag u maximaal 4 lagen bouwen. Bij kavelnummer 63 is dat tot maximaal 6 bouwlagen. Dit kunnen appartementen zijn, maar ook eengezinswoningen.

Voormalige sportvelden

Op de voormalige sportvelden is ruimte voor een mix van woningen. De locatie bestaat in het midden uit een blok van 40 aaneengesloten woningen. Meer informatie hierover:

  • Het gaat om de kavelnummers 29 tot en met 60.
  • U mag hier maximaal 3 lagen bouwen.
  • De woningen worden omringd door 3 rijen met kavels, nummer 1 tot en met 28.
  • Op deze kavels (nummer 1 tot en met 28) kunt u een semi-bungalow bouwen in 1,5 bouwlaag, een halfvrijstaande woning in 2 bouwlagen of een vrijstaande woning in 2,5 bouwlaag.
  • De kavels voor de halfvrijstaande woningen kunt u ook per 2 kopen en hierop 1 woning bouwen of 1 kavel gebruiken voor 2 woningen.

Parkeren

De bewoners van de aaneengesloten woningen parkeren in het midden van het blok. Voor de overige woningen geldt parkeren op eigen terrein. De strook naast het St. Paul College biedt behalve veel groen ook ruimte voor auto’s.

Groene platte daken

De daken van huizen op deze kavels dienen plat te zijn en voor minimaal 50% begroeid met ‘groen’. Hierdoor ontstaat er eenheid en krijgt de nieuwe wijk een duurzame uitstraling. Een groen dak heeft veel voordelen. Zo bespaart u op energiekosten en gaat uw dak langer mee.

Kijk voor meer voordelen op denhaag.nl/duurzaamheid. Hier vindt u ook meer informatie over de subsidie die u vanuit de gemeente kunt ontvangen.

Erfpacht