Kavels Jacob Catsstraat

Kleurrijk, bruisend en op steenworp afstand van de Haagse binnenstad. Schilderswijk-centrum wordt steeds aantrekkelijker voor bewoners en toeristen. Er is altijd wat te doen. Voor stadsleven op maat. Alle kavels zijn verkocht.

Prijzen kavels

Prijzen kavels en paspoorten Jacob Catsstraat

Levendige wijk

Een tip voor een dagje uit: dwalen rondom de Jacob Catsstraat, na elke bocht ontdek je wat. Het historische Wijnand Esserhof en rijksmonument ‘Le Roi’ op de Hooftskade, de Avenue Culinair- met kleine restaurantjes en gezellige cafés.
Winkeltjes met producten uit de hele wereld, de Haagse Markt, de Hamani, en dat alles dicht bij de binnenstad. Van de Jacob Catsstraat naar Bijenkorf en Hema is slechts 5 minuten wandelen. Net zo ver als naar station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool.
Natuurlijk ontbreekt het niet aan scholen, supermarkten, bussen en trams. Om de hoek is het Hannemanplantsoen met speel- en ontmoetingsplekken. In de Jacob Catsstraat – waar nu nog een voetbalkooi staat – zijn 5 bouwkavels te koop.
Centraal gelegen en betaalbaar, in een buurt die na een grootste stadsvernieuwing in de jaren 70 en 80 nog volop in ontwikkeling is. Een wereldwijk.

Werken aan huis?

In de Jacob Catsstraat zijn kavels te koop voor de bouw van geschakelde woningen. Ook werken aan huis op de begane grond is mogelijk. Verkoop geschiedt uitsluitend aan particulieren. Eigenaren moeten minstens 3 jaar in hun huis wonen. Snel verhuren of verkopen is niet toegestaan. U staat er niet alleen voor. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen bij het realiseren van uw plannen.

Impressie Jacob Catsstraat
Impressie Jacob Catsstraat

Er mag gewerkt worden

Met de nieuwbouw in de Jacob Catsstraat/hoek Van Ostadestraat wordt de bestaande bebouwing voltooid. Geen voetbalkooi, maar huizen. Het straatbeeld wordt fraaier.

Luchtfoto Jacob Catsstraat
Luchtfoto Jacob CatsstraatMeerdere mogelijkheden

Er zijn 5 bouwkavels te koop: 4,80 meter breed, ongeveer 20 meter diep, met een door de gemeente aangelegd en door de koper te onderhouden achterpad. De bouwhoogte is maximaal 3 bouwlagen.

De koper is verplicht het nieuwe pand te bewonen. Er zijn meerdere mogelijkheden. Op 3 aaneengesloten kavels mogen 2 eengezinswoningen gebouwd worden. Of op 2 aaneengesloten kavels mag 1 eengezinswoning komen. Op de begane grond mag gewerkt worden. Denk aan een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste of kantoorruimte.

Achtertuinen

De huizen in de Jacob Catsstraat hebben allemaal ruime en zonnige achtertuinen. Er worden extra parkeerplaatsen gecreëerd op de openbare weg. In het stadsdeel moet voor parkeren worden betaald, bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Sport, spel en ontspanning

Het voetbalveldje verhuist waarschijnlijk naar het om de hoek gelegen Hannemanplantsoen. Dit wordt opgeknapt en heringericht; de plek voor sport, spel en ontspanning voor verschillende generaties buurtbewoners.

Erfpacht

Start verkoop

De verkoop is op 8 maart 2014 van start gegaan.