Kavels Binckhorst Trekvlietzone

Stoer wonen dichtbij het centrum en aan het water! In de Trekvlietzone komen 14 kavels voor particulieren en 3 kavels voor bouwgroepen te koop. Medio 2018 start naar verwachting de verkoop van de individuele kavels. Tot begin juni 2018 kunt u zich registreren als bouwgroep voor de CPO-kavels.

De Binckhorst verandert in rap tempo van bedrijventerrein tot woon-en werkgebied. Als eerste start de ontwikkeling in de Trekvlietzone. Deze ligt mooi aan de Trekvliet waar kavels aan het water worden aangeboden. De Trekvlietzone wordt een levendige mix van wonen, werken en recreëren. En dat in een stoere en stedelijke omgeving met alle nodige voorzieningen. Een prachte plek om te wonen en te werken.

Impressie Trekvlietzone
Impressie Trekvlietzone

Tuin- en kadewoningen

De kavellocatie biedt plek aan ongeveer 17 kavels. 14 van deze kavels zijn bestemd voor aaneengesloten eengezinswoningen van maximaal 4 verdiepingen hoog. De voorzijde van de kadewoningen ligt aan het binnenterrein van het complex.
Voor deze kavels moet 1 of 2 boven elkaar gelegen woningen worden gemaakt. 1 woning is dan voor zelfbewoning. Koopt u de kavel met 2 huishoudens, dan hebben beide woningen een zelfbewoningsplicht. De buitenruimte wordt door middel van een ruim balkon zwevend boven het haventje gerealiseerd.

Bij de tuinkavels ligt juist de voorgevel aan de straat met een achtertuin aan het binnenterrein. In deze woningen van 4 lagen mag eventueel een eigen bedrijf op de begane grond worden gevestigd.

Meer informatie over deze locatie leest u in de locatiesheet die u hieronder kunt downloaden. Let u er wel op dat deze informatie indicatief is.

Luchtfoto bouwlocatie Trekvlietzone
Luchtfoto bouwlocatie Trekvlietzone

De kavels aan het water zijn 5 meter breed en 13 meter lang. Ze hebben geen tuin maar wel de mogelijkheid tot een fraai gelegen balkon aan de waterkant.
De bouwvlak van de tuinwoningen is 5 meter breed en 13 meter diep met een tuin van 6 meter diep.

De grond kan worden afgenomen door afkoop van eeuwigdurende erfpacht of op basis van erfpacht met canonbetaling. Bekijk voor meer informatie het filmpje 'Uitgifte in erfpacht' (2:40 minuten).

Uitgifte in erfpacht (YouTube-kanaal van de Gemeente)

Klik op de afbeelding om de film (2:40 minuten) te bekijken.
Klik op de afbeelding om de film (2:40 minuten) te bekijken.


Bouwgroepen gezocht

De 3 kavels aan de waterzijde zijn bestemd voor bouwgroepen. Per kavel kunnen er maximaal 15 woningen worden gebouwd in een appartementencomplex. Met de fraaie ligging aan het water is het uitzicht prachtig. Om voor deze kavels in aanmerking te komen, moet uw bouwgroep zijn geregistreerd. Registratie voor deze kavels kan tot begin juni 2018. Kijk voor meer informatie over de registratie op Registratiesysteem voor CPO-bouwgroepen.

Zelfbewoning

Het eerste jaar na start verkoop zijn de kavels alleen voor particulieren beschikbaar met een zelfbewoningsplicht van 3 jaar. Ook de leden van de bouwgroepen bouwen voor zelfbewoning door de leden. Een uitzondering van deze regel is mogelijk als u 2 woningen realiseert op de kadewoningkavels. De zelfbewoningsplicht geldt alleen voor één van de woningen indien u de kavel individueel koopt. Koopt u de kavel met 2 kopers, dan geldt de zelfbewoningsplicht wel voor beide woningen.

3d-animatiefilm

Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van deze locatie te laten zien.

Trekvlietzone Binckhorst: bij uitstek een prachtige locatie om te wonen en te werken (YouTube-kanaal van de Gemeente).

Klik op de afbeelding om de film (3:14 minuten) te bekijken
Klik op de afbeelding om de film (3:14 minuten) te bekijken

Benieuwd naar alle andere ontwikkelingen in de Binckhorst? Bekijk dan de film 'Binckhorst, de verrassende kant van het Haagse Centrum'.


Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen