Kavels Mient

Bouwen in de Vruchtenbuurt, 1 van de populairste wijken van Den Haag, is een buitenkans. Langs de Mient – op de plek van het Maris College - zijn ongeveer 37 kavels beschikbaar. Modern wonen in een aantrekkelijke jaren 30-wijk. Alle kavels zijn verkocht.

Alle kavels zijn inmiddels in optie genomen door stichting Groene Mient.

Prijzen kavels

Prijzen kavels en paspoorten Mient

Rustige buurt

Een rustige, vriendelijke buurt in de luwte van de stad. Huizen voor jong en oud; gezinnen met kinderen, stellen en singles. Fraaie binnenplaatsen en in elke straat een plein of een plantsoen. Vraag het de bewoners: wie hier woont verhuist niet graag.

Het bouwplan voor de Mient omhelst nog meer woonplezier. Huizen rondom een groene hof, een nieuwe oase, passend in de Vruchtenbuurt. De kavels liggen zeer gunstig. Naast sportvelden en tegenover een groenstrook met de historische begraafplaats Oud Eik en Duinen, de stadsboerderij en schooltuinen. Om de hoek, in Vlierboomstraat en Appelstraat, zijn gezellige winkels.

Ook dichtbij: overdekt winkelcentrum ‘De Savornin Lohmanplein’. Een kwartiertje fietsen naar de Haagse binnenstad of naar zee. De eerste belangstellenden hebben zich al bij de gemeente gemeld. Woongroep ‘Groene Mient’ wil een ecologisch woon- werkproject ontwikkelen en heeft – op basis van oude afspraken – tot 1 maart 2014 voorrang bij de aankoop van kavels.

Impressie nieuwe situatie Mient
Impressie nieuwe situatie Mient


Ecologisch projectKopers kunnen zich voor 1 maart 2014 aansluiten bij sociaal ecologisch woningbouwproject 'Groene Mient', een optie nemen op een kavel en daarna gezamenlijk het ecologische project ontwikkelen. De kavels die op 1 maart niet via Groene Mient in optie zijn genomen, zijn beschikbaar voor de kopers die zelfstandig en onafhankelijk van Groene Mient een huis willen bouwen. Projectontwikkelaars, beleggers, bouwgroepen en particulieren: op deze locatie kan iedereen aan de gang.

Ruimte voor eigen keuzes

Een huis met een tuin, een kantoor aan huis, appartementen of een duurzaam gebouw voor een ecologisch woon- en werkproject. Er is volop ruimte voor eigen keuzes. Ambities mogen echter niet hoger reiken dan drie bouwlagen.

Hoogte, breedte en diepte

De hoogte van de woningen moet aansluiten op de bebouwing van de Vruchtenbuurt. Voor alle bouwblokken geldt: drie bouw- woonlagen met een plat dak (10 meter hoog) of twee lagen met een kapverdieping (11,5 meter hoog). De koper kan dus naar eigen behoefte in breedte afnemen, in stappen van 60 centimeter, tot maximaal 9,6 meter.

Voor bouwblokken 2 tot en met 4 geldt dat maximaal 60 procent bebouwd mag worden binnen het aangegeven bouwvlak. De maximale diepte is 12 meter. Op de maximale oppervlakte - 115 vierkante meter - kunnen zelfs meerdere woningen, bijvoorbeeld appartementen, worden gerealiseerd. Zo kunt u ook met anderen bouwen en samen bekijken welke grootte uw woning kan worden.

Wonen en werken

Voor de kavels en toekomstige woningen langs de Mient (blok 1 en 2) geldt geen zelfbewoningsplicht. Eén koper kan hier meerdere woningen bouwen. In deze blokken kan wonen en werken gecombineerd worden. Op de begane grond mag namelijk gewerkt worden. Denk aan een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste of kantoorruimte. De overige kavels zijn alleen bestemd voor particulieren. De koper is hier verplicht de woning minimaal drie jaar zelf te bewonen. Doet u dit samen met anderen, dan moet bij levering van de grond iedere koper bekend zijn.

Parkeren

De gemeente legt parkeerterreinen aan in het binnenterrein en langs het sportveld. Eigenaren krijgen het parkeerterrein en het binnenterrein in eigendom overgedragen en beheren dit zelf. Afhankelijk van het uiteindelijk gerealiseerde programma kan het aantal parkeerplaatsen, in overleg met de gemeente, afnemen en worden vervangen door groenvoorzieningen of bestrating.

‘Groene Mient’ en start verkoop

Groene Mient heeft tot 1 maart 2014 een voorrangspositie. Belangstellenden kunnen zich melden bij dit sociaal-ecologisch woonproject. Kijk voor meer informatie op www.groenemient.nl. De kavels die na 1 maart 2014 nog beschikbaar zijn, kunnen door andere kopers worden afgenomen.

De gemeente ondersteunt zowel de koper via woonproject Groene Mient als de zelfstandige koper van harte. In beide gevallen gaat het om een afspraak tussen u en de gemeente en om uw droom, het bouwen van uw eigen stukje Den Haag.

Erfpacht

Start verkoop

De verkoop is op 8 maart 2014 van start gegaan.