Petroleumhaven-Oost

Wilt u wonen nabij het centrum van Den Haag én aan het water? Dat kan op een stoer stukje voormalig havengebied dat gaat veranderen in een hip woon- en werkgebied? Inmiddels wordt op Petroleumhaven West volop gebouwd en op de oostzijde zijn de types C allemaal in optie genomen. Voor Kavel D worden nu gegadigden gezocht die samen met elkaar een appartementencomplex willen ontwikkelen. De inschrijving voor deelname aan deze bouwgroep is gesloten.

Artist impressie Petroleumhaven-Oost (kavels C,D en E)
Artist impressie Petroleumhaven-Oost (kavels C,D en E)

Petroleumhaven in Laakhaven ligt vlakbij openbaar vervoer, scholen, de Haagse binnenstad en tal van voorzieningen. De komende jaren wordt Petroleumhaven herontwikkeld tot een hip woon- en werkgebied met totaal zo'n 300 woningen, inclusief een plezierjachthaven en een horecagelegenheid.

Petroleumhaven West is eind 2017 in verkoop gegaan. Alle kavels zijn uitgegeven en hier worden 7 bedrijfswoningen en 12 kadewoningen door particulieren gebouwd. Daarnaast komt de 'Hoge Vrijheid': een 70 meter hoge toren in medeopdrachtgeverschap.

3d-animatiefilm met de mogelijkheden

Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van deze locatie te laten zien. Bekijk de animatiefilm Petroleumhaven (YouTube-kanaal van de Gemeente).

Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken
Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken


Petroleumhaven-Oost

De gehele oostkant wordt, op de woontoren A en de parkeergarage B na, als zelfbouwkavels aangeboden. De grond wordt geleverd aan de kavelkopers met de verplichting de gerealiseerde woning zelf te bewonen voor minstens 3 jaar na oplevering. Er is ruimte voor verschillende soorten woningen:

 • Kavel C - 14 individuele kavels voor grote woonwerkwoningen; een pand van maximaal vier lagen en op de begane grond de mogelijkheid van dienstverlening of kleinschalige bedrijven behorend tot A en B.
 • Kavel D - Ongeveer 35-40 ‘Ik-Bouw-Betaalbaar (IBB)’ appartementen voor starters op de koopwoningmarkt met een maximum inkomen van € 41.500, - per jaar; op de begane grond is maximaal 200 m2 aan commerciële functies mogelijk.
  De inschrijving voor deelname aan deze bouwgroep start op 5 november 2020 en sluit op 26 november 2020. Daarna is er toewijzing via loting.
 • Kavel E - Een appartementencomplex voor een bouwgroep (ongeveer 24 kopers) met een horecaonderneming in de plint.

In de locatiesheet staat meer informatie over deze kavels. De locatiesheet kunt u hieronder downloaden.

  Start verkoop kavel D – starters en ondernemer gezocht

  Kavel D is voor starters die samen een appartementencomplex gaan ontwikkelen. Kavel D kent een eigen uitvoerige inschrijvingsprocedure. De inschrijving voor deelname aan deze bouwgroep start op 5 november 2020 en sluit op 26 november 2020. Daarna is er toewijzing via loting.
  Meer informatie hierover vindt u op de website onder het kopje 'Ik bouw betaalbaar in Den Haag'.

  Voor Kavel D wordt ook een ondernemer gezocht die de te ontwikkelen bedrijfsruimte in het appartementencomplex voor zijn rekening neemt.
  Kijk voor meer informatie op: Ondernemer gezocht: Bedrijfsruimte - Petroleumhaven-Oost

  Kavelaanbod Petroleumhaven-Oost (kavelpaspoorten PHE in concept)

  Kavelaanbod Petroleumhaven-Oost (kavelpaspoorten PHE in concept)
  Naam Kavelnr Prijs in € Woningtype Kavelpaspoort
  PHD (type D) PHD 1.826.500 Appartementen/bedrijfsruimte PHD
  PHC (type C) 1,2,4,6,8,13 1,2,4,6,13 Verkocht Woonwerkwoningen PHC 1,8
  PHC (type C) 7,8,12,14 Grondreservering Woonwerkwoningen PHC 7,14
  PHC (type C) tussenwoningen 3,4,6,10 Optie Woonwerkwoningen PHC tussenwoningen
  PHE (type E) PHE n.t.b. Appartementencomplex PHE (in concept)

  Voorbeeldwoningen type C

  Speciaal voor de kavels type C: ontwerpen van woningen die op deze kavels mogelijk gebouwd kunnen worden. De ontwerpen zijn gemaakt door verschillende architecten op verzoek van de gemeente. Ook staat bij ieder huis een bouwprijs genoemd. Laat u inspireren door al deze mooie huizen. U krijgt een indruk van de vele bouwstijlen en indelingen die mogelijk zijn. En niet geheel onbelangrijk: u krijgt een goed inzicht in de kosten van een woning. Het kan u helpen om te bepalen wat u mooi vindt of belangrijk, en waar u in wilt investeren. Uiteraard bent u niet verplicht 1 van deze ontwerpen te kiezen.

  Bekijk de voorbeeldwoningen Petroleumhaven type C

  Mogelijkheden voor bouwgroepen

  Naast kavels voor individuele zelfbouwwoningen is er ook plek voor bouwgroepen voor de bouw van 2 appartementencomplexen. Hieronder kunt u de brochure 'Bouwgroepen' downloaden met daarin meer informatie over samen bouwen.

  Duurzaamheid en Petroleumhaven

  De gemeente heeft de ambitie dat alle nieuwbouw in de stad energieneutraal gebouwd wordt. Bij een score van het ontwerp boven 7,5 GPR is een korting op de leges voor de omgevingsvergunning mogelijk (een regeling voor 2018 en 2019).
  Het gebied is gasloos. De verwarming van de woningen vindt plaats op een andere, door de koper te bepalen, duurzame wijze. Bijvoorbeeld met een warmtepomp die warmte/kou uit de bodem haalt of energie uit de lucht en zonnepanelen.