Kavels Petroleumhaven

Wonen dichtbij het centrum van Den Haag én aan het water. Het voormalig havengebied wordt de komende jaren herontwikkeld tot een woon-en werkgebied. Het stoere karakter van dit gebied blijft behouden. In Petroleumhaven komen verschillende type kavels in verkoop. Waarvan de eerste lichting eind 2017. De prijzen van deze kavels worden in de loop van 2017 bekend gemaakt.

Artist impressie Petroleumhaven
Artist impressie Petroleumhaven

De locatie ligt vlakbij station Moerwijk en naast Laakhaven West. De Petroleumhaven ligt vlakbij openbaar vervoer, scholen, de Haagse binnenstad en tal van andere voorzieningen.

De stukken grond liggen aan de kant van de Waldorpstraat en Neherkade en liggen aan de haven. Een deel van de kavels aan de Waldorpstraat is ook geschikt voor ontwikkelaars of bedrijven om bedrijfsruimtes met bovengelegen woningruimte te bouwen.

Verschillende typen woningen en bedrijfsruimtes

Het plan gaat uit van ongeveer 230 woningen en appartementen en verschillende bedrijfsunits. Het gaat om kavels voor een grote mix aan woningtypen en bedrijfsruimtes:

 • individuele kavels voor grondgebonden kadewoningen (met werken op de begane grond)
 • kavels voor wonen boven bedrijfsruimte
 • kavels voor appartementenblokken voor bouwgroepen
 • kavels op het water voor waterwoningen

Kant Neherkade

 • Woontoren (12 verdiepingen met totaal 63 woningen) voor ontwikkelaars gecombineerd met de parkeergarage
 • Kadewoningen (14 woningen) met mogelijkheid bedrijvigheid
 • Twee blokken met combinatie bedrijven/wonen:
 • Per blok maximaal 4 bedrijfsruimtes
 • Per blok 6 lagen wonen/5 woningen per laag (totaal 60 woningen waarvan één blok met appartementen gebouwd via de Financieringsregeling voor zelfbouwers met een lager inkomen)
 • Mogelijkheid voor een jachthaven voor pleziervaartuigen

Kant Waldorpstraat

 • Woontoren (14 verdiepingen met totaal 70 woningen) voor prijsvraag ‘Bouwen Op Elkaar’ gecombineerd met de parkeergarage
 • Woon-/werkwoningen (13 woningen)
 • Bedrijfsruimte met appartementen (10 bedrijfsunits en 10 appartementen)

Mogelijkheden voor bouwgroepen

Naast kavels voor individuele zelfbouwwoningen is er ook plek voor bouwgroepen voor de bouw van 2 appartementencomplexen. Hieronder kunt u de brochure 'Bouwgroepen' downloaden met daarin meer informatie over samen bouwen.


Bouwgroepen kunnen in aanmerking komen voor de subsidie 'Stimuleren initiatieven voor groepswonen'. Deze subsidieregeling is bedoeld voor groepswooninitiatieven van de doelgroep ouderen en mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking binnen de gemeente Den Haag. Lees in onderstaande link meer informatie over deze subsidie en de voorwaarden.

3d-animatiefilm met mogelijkheden

Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van deze locatie te laten zien.

Bekijk de animatiefilm Petroleumhaven (YouTube-kanaal van de Gemeente).

Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken
Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken

Laakhavens Magazine

Lees voor meer informatie over de mogelijkheden en ontwikkelingen ook het magazine over Laakhavens waar Petroleumhaven onderdeel van is.

Laakhavens Magazine 'Get into the vibe!' (bladerbare pdf, link naar externe website)

Laakhavens Magazine
Laakhavens Magazine

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen