Kavels Schapenatjesduin Oost

In de familiebadplaats Kijkduin biedt de gemeente kavels aan voor zelfbouw. De locatie is niet ver van zee. Het gaat om 17 kavels voor vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows.

Impressie zelfbouwkavels Schapenatjesduin
Impressie zelfbouwkavels SchapenatjesduinEr wordt een woonbuurt gebouwd op de voormalige sportvelden van de Haagse Scheidsrechters Vereniging. Deze locatie ligt aan het Schapenatjesduin, tegenover de honkbalvelden en naast een van de 'puinduinen'. Op de kavels kunnen particulieren zelf hun woning (laten) bouwen. Verkoop gebeurt tegen een vaste prijs en via een transparant en eerlijk proces door loting als er meerdere belangstellenden zijn. Voor het bouwen zijn weinig bouwregels en veel mogelijkheden. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen.

Zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes


Het plan gaat uit van:

  • 58 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.
  • 2 appartementengebouwen met in totaal 66 sociale huurwoningen die door een corporatie worden gebouwd.

Met de opbrengsten van dit plan gaat de gemeente verschillende projecten in de openbare ruimte in de omgeving maken. Onder andere het duingebied tussen de kavels, vernieuwing van de toegangsweg Schapenatjesduin/Wijndaelerduin, verschillende voet- en fietspaden en natuurversterking op de puinduinen.

Download hieronder het verkavelingsplan en de concept locatiesheet:


Besluitvorming en planning

De gemeente werkt het plan verder uit tot zogeheten kavelpaspoorten met bouwregels per kavel. Tegelijkertijd wordt ook de procedure gestart voor wijziging van het bestemmingsplan. Vervolgens start naar verwachting de verkoop eind 2017.

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen