Kavels Van Dijckstraat

Stedelijk, bruisend en op steenworp afstand van de Haagse binnenstad, station Hollands Spoor en de Haagse Markt. Werelds wonen in Den Haag. Alle kavels zijn verkocht.

Prijzen kavels

Prijzen kavels en paspoorten Van Dijckstraat

Gelegen aan een plantsoen

In de Van Dijckstraat zijn flexibele kavels te koop. Gelegen aan het groene Teniersplantsoen met zijn kinderboerderij en volkstuintjes. Een bruisend stukje Den Haag midden tussen de monumentale Van Ostadehofjes, Om en Bij en rijksmonument ‘Bastion Le Roi’. U vindt er veel ambachtelijke winkeltjes met producten uit de hele wereld. Avenue Culinair aan de gracht, met haar vele restaurantjes en gezellige cafés, ligt op loopafstand. Het zwembad met sauna en Hammam en Theater De Vaillant liggen op steenworpafstand. Net als de binnenstad van Den Haag, de Haagse Markt en station Hollands Spoor. De Bijenkorf en Hema zijn slechts 5 minuten fietsen. De buurt heeft goede scholen, vele supermarkten, speeltuinen en sportvelden als het Johan Cruijff Court. Parkeren vindt plaats op de openbare weg. Geen auto? Spring dan met hetzelfde gemak in de tram of bus om de hoek. Wat heeft deze locatie niet? Uw eigen droomhuis!

Aaneengesloten woningen

In de Van Dijckstraat zijn kavels te koop voor de bouw van aaneengesloten woningen. Een deel van de kavels kijkt uit op het Teniersplantsoen. Centraal gelegen en betaalbaar, in een buurt die na een grootse stadsvernieuwing in de jaren 70 en 80 nog volop in ontwikkeling is. Een wereldwijk!

Werken aan huis?

Op de kavels aan de Van Dijckstraat kunnen per kavel 1 of 2 woningen gebouwd worden.
De koper is verplicht voor minstens 3 jaar zelf te gaan wonen in de gerealiseerde woning. Bouwt de koper 2 woningen op 1 kavel, dan geldt voor de 2e woning géén zelfbewoningsplicht. Werken aan huis is op de begane grond mogelijk. De bouwkavels zijn uitsluitend bestemd voor particulieren. Een huis bouwen is een flinke uitdaging. Maar u staat er niet alleen voor. Medewerkers van de gemeente Den Haag helpen u graag op weg bij het verwezenlijken van uw plannen.

Fraaier straatbeeld

Met de nieuwbouw in de Van Dijckstraat wordt het straatbeeld fraaier en wordt er verder gebouwd aan de Wereldwijk in Den Haag.

Smal, breed of zeer breed

De kavels zijn te koop in stroken van 0,60 meter breed. De minimale breedte van een kavel is
4,80 meter (8 stroken van 0,60 meter), de maximale breedte is 9,6 meter (16 stroken van 0,60 meter). Tussen de 4,80 m en 9,60 m kan gevarieerd worden per 0,60 meter. Per kavel kunnen 1 of 2 woningen gebouwd worden. Te denken valt aan een eengezinswoning en/of appartementen.
De hoogte van de bebouwing bedraagt maximaal 13 meter tot 4 bouwlagen. Ook is er de mogelijkheid om gedeeltelijk op de verdieping uit te bouwen aan de voor- en zijgevel van de woning. Op de begane grond mag op maximaal 40 vierkante meter gewerkt worden. Denk aan een praktijkruimte voor fysiotherapie, een schoonheidssalon of kantoorruimte. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor een extra hoge begane grond.

Parkeren

Er kan geparkeerd worden op de openbare weg. In het stadsdeel moet voor parkeren worden betaald. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Achtertuinen

Op alle bouwkavels is ruimte voor een achtertuin met toegang tot een afgesloten achterpad.

Erfpacht

Erfpacht: wat mag en wat niet?