Klushuizen te koop in het Junoblok

Geheel naar eigen wens en smaak uw eigen droomhuis ontwerpen. De kluskavels in het Junoblok bieden de ruimte om tegen een aantrekkelijke prijs deze droom te verwezenlijken. Alle klushuizen staan op dit moment in optie.

Het Junoblok is stoer, stedelijk, ondernemend en vooruitstrevend. Als u kiest voor het Junoblok, kiest u voor hergebruik van een bestaand gebouw met uiteenlopende kavelafmetingen. Dit gelegen aan het water en met stedelijke voorzieningen binnen handbereik.

Informatie, prijzen en locatiesheet

Wonen aan het water

Het Junoblok is een voormalig bedrijfs- en kantoorpand van ruim 9.000 vierkante meter. Het ligt aan de Junostraat in de Binckhorst, op een mooie plek aan het water van de Trekvliet. De Binckhorst is goed bereikbaar vanaf de A12. Maar met de aanleg van de Rotterdamsebaan wordt de bereikbaarheid van het gebied verbeterd. Openbaar vervoer, recreatieparken, sportfaciliteiten, diverse scholen (basis/middelbare scholen), huisartsen en tandartsen, supermarkten en winkelstraten zijn makkelijk te bereiken. U bent binnen 10 minuten fietsen in de Haagse binnenstad of het centrum van Voorburg. De Binckhorst is een bedrijventerrein en de locatie leent zich bij uitstek voor de combinatie wonen en werken.

Foto-album

Ruimte voor eigen ideeën

Het Junoblok biedt ruimte aan 67 kavels voor wonen en/of werken. Het pand is uitermate geschikt voor (jonge) kopers die hun eigen ideeën willen uitwerken en daardoor een stempel op het gebied willen drukken. De kavelafmetingen variëren van 64 vierkante meter tot een volledige verdieping. Kortom, wonen op maat, binnen duidelijke grenzen.

De casco ‘kluskavels’ zijn geschikt voor ’loft’- appartementen en werkruimtes. Mogelijke bestemmingen zijn een publieksfunctie op de begane grond langs de Junostraat, een bedrijfsruimte of kantoor, wonen met een atelier langs het water, een kleine studentenwoning of een riant penthouse met uitzicht op de stad. Het Junoblok biedt kansen voor culturele, commerciële en sociale functies. Een koper kan meerdere kavels kopen en hoeft er niet zelf te wonen of te werken. Verkoop of verhuur na de verbouwing is mogelijk.

Laat u inspireren door de ontwerpen uit het inspiratieboek voor het Junoblok. De ontwerpen zijn gemaakt op basis van de specifieke regels die gelden voor het Junoblok. Deze regels staan beschreven in de zogenaamde kavelpaspoorten. Daarnaast staat bij ieder huis een bouwprijs genoemd.

Openbare ruimte

Tegelijk met de herontwikkeling van het Junoblok wordt de openbare ruimte rond het gebouw opnieuw ingericht. En er komt een looproute vanaf de Jupiterkade. Horecaondernemers krijgen de mogelijkheid terrassen aan te leggen. Ook hier komt nieuwe bestrating. De trottoirs worden hersteld en verbreed. Er komt nieuwe verlichting, fietsparkeergelegenheden, beplanting, meubilair en aanlegplaatsen voor bootjes.

Klusrijp

De gemeente levert de kavels 'klusrijp' op. Dit betekent dat het pand intern wordt gestript en dat de algemene ruimtes, zoals entrees, liften en trappen in orde worden gebracht en asbestsanering wordt uitgevoerd. Aan de binnengevel maakt de gemeente een galerij voor toegang van de woningen. Verder krijgt het pand een nieuw dak en een basisinfrastructuur van nutsvoorzieningen, alsmede een fietsenberging. De hoofdstructuur van het gebouw staat daarmee vast. De totale investeringen die de gemeente doet in en rondom het pand bedragen circa € 3,9 miljoen, bijna € 450 per vierkante meter. De koper kan een kluskavel kopen vanaf € 700 per vierkante meter. De koper zorgt zelf voor de afbouw: zoals installaties in de woning, keuken, badkamer, vloerafwerking en wanden. 1 koper kan 1 of meerdere kavels kopen. Van meerdere kavels kan de koper 1 woning of 1 werkruimte maken.

Uitstekende locatie

De Junostraat is aan 2 zijden omgeven door water. De locatie heeft in combinatie met de openbare ruimte een hoge potentie en is een uitstekend uitgangspunt voor succesvolle herontwikkeling.

Kavels in het pand

Particulieren kunnen relatief goedkoop veel vierkante meters kopen, die vrij bruikbaar en indeelbaar zijn. Zij kunnen, uitgaande van de reeds gerealiseerde basisvoorzieningen, in vrijheid hun droomhuis ontwerpen. De binnenafmetingen zijn uitermate geschikt om woningen en werkruimtes te realiseren. De netto verdiepingshoogte bedraagt casco 3,80 meter op de begane grond en 3,0 meter op de verdiepingen. Ook de gevel kan veranderd worden, bijvoorbeeld door grotere ramen of een balkon aan te brengen. Op het dak is het zelfs mogelijk om een privé daktuin en/of dakterras te maken. De koper moet wel voldoen aan een aantal door de gemeente geformuleerde randvoorwaarden in het kavelpaspoort.

Binnenplaats

De gemeente maakt een doorbraak in het pand zodat de private binnenplaats verbonden wordt met het water. Voor de inrichting van de binnenplaats zijn de nieuwe bewoners gezamenlijk verantwoordelijk.

Parkeerplaatsen

Op het dak van het naast gelegen gebouw Binck Twins zijn parkeerplaatsen te koop. Deze zijn niet in de kavelprijs opgenomen. Er komt een brug op het dakniveau om van parkeerplek naar woon- of werkruimte te gaan.

Subsidies

Duurzame verbouwingen komen in aanmerking voor subsidies van de gemeente Den Haag. Dak-, glas en vloerisolatie bijvoorbeeld. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/duurzaamheid.

Erfpacht

3d-animatiefilm Junoblok

Bekijk de 3d-animatie van het Junoblok en zie wat er allemaal mogelijk is.

Bekijk het filmpje: 3d-animatiefilm Junoblok (YouTube)
Bekijk het filmpje: 3d-animatiefilm Junoblok (YouTube)

Start verkoop

De verkoop is op 8 maart 2014 van start gegaan. Volg alle ontwikkelingen op www.ikbouwindenhaag.nl.