Kluswoningen Wijhestraat 28

Samen klussen in het groen? Aan de Wijhestraat komt een kluscomplex te koop voor een bouwgroep. Geschikt voor de bouw van 6 á 10 ruime en duurzame eengezinswoningen. Geheel naar eigen smaak en wens. Dit kluscomplex is verkocht.

Wijhestraat 28
Wijhestraat 28

Het voormalige schoolgebouw aan de Wijhestraat 28 komt te koop. Het karakteristieke pand kan als een soort hofje worden gerealiseerd en leent zich hiermee bij uitstek voor een bouwgroep. De bouwgroep verdeelt het kluscomplex in 6 á 10 kluswoningen, waarbij de woning minimaal 60 m2 gebruiksoppervlak krijgt. De prijs is € 475.000 exclusief kosten koper. De prijs is aantrekkelijk maar er is wel een opknapverplichting om er een woning van te maken. De bouwgroep krijgt anderhalf jaar om de woningen op te knappen. De verkoop geschiedt uitsluitend aan particulieren in een bouwgroep met een zelfbewoningsplicht van 3 jaar.

Samen verbouwen

De bouwgroep staat er niet alleen voor. Een koperscoach van de gemeente wordt aangesteld en helpt de groep op weg. Voor maximaal 10 uur per kluswoning is er een begeleidingsbureau beschikbaar voor advies en vragen over de bouw. Om het proces goed te begeleiden verplicht de gemeente de bouwgroep een procesbegeleider aan te stellen. De procesbegeleider helpt bij de procesaspecten, zoals de procesaanpak, de projectorganisatie, de wijze van besluitvorming en de financiële en juridische aspecten. Daarnaast wordt er regelmatig overleg gevoerd tussen de procesbegeleider en bouwgroep of tussen gemeente en bouwgroep of andere partijen en bij het selecteren/contracteren van een architect, adviseur of aannemer. Kijk voor meer informatie over de procesbegeleider op de internetpagina 'Procesbegeleider'.

Kluspaspoort

Het kluscomplex heeft een eigen kluspaspoort met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. De bouwgroep moet zelf de splitsing in appartementsrechten regelen en vergunningen aanvragen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht.

Hieronder kunt u de locatiesheet, het kluspaspoort (in concept) en andere documenten downloaden.

Groen en duurzaam

Door de ligging, omringd door tuinen, leent dit kluscomplex zich bij uitstek voor een groep die de natuur een warm hart toedraagt. Vandaar dat we de bouwgroep willen uitdagen na te denken hoe u hier uw steentje aan kunt bijdragen. Dit werkt het beste als de groep hier in een vroeg stadium over nadenkt. Er wordt geen gasaansluiting gemaakt. Bij de inschrijving stelt de gemeente de voorwaarde een plan in te dienen om het kluscomplex energieneutraal te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals Warmte Koude opslag in combinatie met een warmte pomp, luchtwarmte pompen, groen dak of bijvoorbeeld driedubbel glas. Binnenkort volgt er meer informatie over het duurzaamheidsplan op deze pagina.

Parkeren op eigen terrein

Vanwege de huidige parkeerdruk is het verkrijgen van een parkeervergunning niet mogelijk. Vandaar dat er parkeerplekken op eigen terrein moeten worden gerealiseerd (1 per woning).

Digitale onderlegger

Architecten vragen hun klanten vaak naar de digitale onderlegger (cad-tekening) van de locatie. De onderlegger voor de Wijhestraat 28 kunt u hieronder downloaden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Voordelen samen klussen

Om te voorkomen dat u tijdens de verbouwing elkaar in de weg zit, wordt de Wijhestraat aangeboden aan een bouwgroep. Dit betekent niet dat u een gezamenlijke woonkamer krijgt en samen moet gaan leven. Er kunnen natuurlijk wel gezamenlijke ruimtes worden gerealiseerd. Het gaat er vooral om dat alle kopers samen verbouwen. Dit heeft veel voordelen. Door bijvoorbeeld de schaalvoordelen kunt u veel geld besparen. Ook heel prettig: u bouwt alvast een goed contact op met uw buren. Oftewel, verbouwen met een bouwgroep: doe het zelf, doe het samen. Om in aanmerking te komen voor dit kluscomplex dient u met uw bouwgroep bij de gemeente als bouwgroep geregistreerd te zijn. Kijk voor meer informatie op de internetpagina 'Bouwgroepen'.

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen