Nieuw kluscomplex Capadosestraat 9-11

De gemeente werkt de concept plannen verder uit voor de verkoop van het pand aan de Capadosestraat nummer 9-11 als kluscomplex met 20 appartementen.

Kluscomplex Capadosestraat
Kluscomplex Capadosestraat

  De gemeente heeft de mogelijkheden van dit pand onderzocht. Op basis hiervan zijn concept plannen gemaakt om het pand te verbouwen tot kluscomplex en de kluswoningen te verkopen aan particulieren. Bij het pand aan de Capadosestraat (een oud schoolgebouw) in het Laakkwartier gaat het om 20 klusappartementen.

  Hieronder kunt u de locatiesheet downloaden van het kluscomplex aan de Capadosestraat:

  Zelf aan de slag

  Een kluswoning of klusappartement is een pand dat door particulieren opgeknapt moet worden volgens een aantal voorwaarden. De verkoop gebeurt tegen een vaste prijs. Als er meerdere belangstellenden zijn gebeurt dit door een loting door een notaris. Voor het verbouwen gelden weinig bouwregels waardoor er veel mogelijkheden zijn.

  Besluitvorming en planning

  De gemeente werkt de concept plannen voor de Capadosestraat verder uit tot een definitief plan. Vervolgens wordt het pand klusrijp gemaakt. Dat houdt onder andere in dat elke woning een eigen aansluiting op nutsvoorzieningen en een eigen voordeur krijgt. De verkoop van de individuele kluswoningen van de Capadosestraat start naar verwachting nog voor de zomer 2019.

  Meer informatie

  Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

  Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen