Kluscomplex Noordpolderkade 171-173/Cilinderstraat 2-6

De katholieke jongensschool uit 1923 is een markant gebouw, met brede gangen en hoge plafonds, op de mooiste straathoek van Molenwijk. Alle 16 klusappartementen in dit kluscomplex zijn verkocht.

Het zijn klusappartementen met achterstallig onderhoud. De prijs is aantrekkelijk maar er is wel een opknapverplichting om er een woning van te maken.

Kluscomplex Noordpolderkade 171-173/Cilinderstraat 2-6
Kluscomplex Noordpolderkade 171-173/Cilinderstraat 2-6

Het buurtje - aangelegd door de architect Berlage - is een verborgen schat in Laak Noord. De Noordpolderkade is een brede laan met oude bomen langs het water. De Cylinderstraat - met de voormalige gymzaal - is een zonnige zijweg.

16 klusappartementen

De 16 klusappartementen variëren van klein tot uitzonderlijk groot. Combinaties zijn mogelijk. 15 appartementen hebben straks een buitenruimte in de vorm van een tuin, balkon, dakterras of loggia, daar zorgt de gemeente voor. Ook het karakteristieke dak wordt geïsoleerd.

Elk klusappartement heeft een eigen kluspaspoort met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. Kopers moeten zelf vergunningen aanvragen en gaan individueel aan de slag met klussen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht.

Aanbod klusappartementen inclusief prijzen

Aanbod klusappartementen inclusief prijzen
Kavelnummer Oppervlakte in m2 Status Kluspaspoort
CS01 78 Verkocht Kluspaspoort CS01
CS02 83 Verkocht Kluspaspoort CS02
CS03 89 Verkocht Kluspaspoort CS03
CS03a 134 Verkocht Kluspaspoort CS03a
CS04 130 Verkocht Kluspaspoort CS04
CS05 153 Grondreservering Kluspaspoort CS05
CS06 126 Verkocht Kluspaspoort CS06
CS07 63 Verkocht Klusrapport CS07
CS07a 128 Verkocht Kluspaspoort CS07a
CS08 154 Optie Kluspaspoort CS08
CS09 130 Grondreservering Kluspaspoort CS09
CS10 124 Verkocht Kluspaspoort CS10
CS11 116 Grondreservering Kluspaspoort CS11
CS12 148 Grondreservering Kluspaspoort CS12
CS13 125 Grondreservering Kluspaspoort CS13
CS14 87 Grondreservering Kluspaspoort CS14

De prijs is inclusief de grond en exclusief kosten koper en alle overige bijkomende kosten. De grond wordt in eeuwigdurende erfpacht uitgegeven. De gemeente blijft juridisch eigenaar van de grond.

Verschillende appartementen

Alle klusappartementen hebben, met uitzondering van klusnummer CS07a, een buitenruimte. Van tuin, dakterras tot balkon of inpandig balkon (loggia). Alle appartementen zijn bereikbaar via 3 gezamenlijke hoofdentrees en 3 trappenhuizen waarvan 2 bestaand en één nieuw te realiseren. Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats op eigen terrein.

Gemeente regelt basisvoorzieningen

De gemeente zorgt voor een aantal basisvoorzieningen. Alle appartementen krijgen hoofdaansluitingen voor riolering, ventilatiekanaal, rookafvoer voor cv, gas, water en elektriciteit. De hoofdentree wordt voorzien van brievenbussen, bel-installatie, intercom en deuropener. Plus een eigen toegangsdeur voor elke woning. Hoofdentrees, gangen en trappenhuizen worden sober maar functioneel opgeleverd. Het dak wordt geïsoleerd. Direct noodzakelijk onderhoud aan het casco wordt gerepareerd. Er wordt een Vereniging van Eigenaren opgericht waarvan alle kopers verplicht lid worden.

Start verkoop

Het kluscomplex aan de Noordpolderkade/Cylinderstraat is 31 mei in verkoop gegaan. Vanwege de grote interesse is het vanaf nu niet meer mogelijk u in te schrijven.

Rapporten en archieftekeningen

Achtergrondinformatie

In onderstaande documenten staat meer informatie over onder andere hoe de buurtconsultatie rondom deze locatie is verlopen.

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen