Kluscomplex Noordwal 117

Aangeboden: 11 klushuizen in een karakteristiek historisch pand aan de Noordwal 117. Mooi wonen vlakbij de Haagse binnenstad. Een buitenkans voor klussers! Alle klusappartementen zijn verkocht.

Kluscomplex Noordwal 117
Kluscomplex Noordwal 117

Mooi wonen aan Haagse gracht

Het gebouw uit 1900 – met hoge plafonds, origineel trappenhuis en grote vensters – diende oorspronkelijk als school. Het pand ligt aan de Noord West Singelsgracht. Een gracht die vroeger werd gebruikt om spullen van en naar het centrum van Den Haag met trekschuiten te vervoeren. De gracht heeft zijn historische uitstraling behouden.

Voorzieningen zijn uitstekend. Winkels, scholen, kinderopvang en openbaar vervoer; alles is ‘om de hoek’. In nog geen 5 minuten lopen sta je in de Haagse binnenstad of in de tuin bij Paleis Noordeinde.

Naast de 11 klushuizen aan de Noordwal blijft de Kerkzaal van de Bulgaarse kerk ook onderdeel van het plan. De kerkzaal wordt gekocht door de Bulgaarse kerk en heeft een eigen entree vanuit de Bakkerstraat 57A. De kerk vormt samen met de kopers van de klushuizen een Vereniging van Eigenaren.

Uitsluitend voor particulieren

Er zijn 11 klushuizen beschikbaar met een oppervlak variërend van circa 43 m2 tot 108 m2. Klushuizen worden uitsluitend aan particulieren verkocht. Snel verhuren of doorverkopen is niet toegestaan en de eigenaren moeten tenminste 3 jaar op het adres wonen na oplevering.
Er is een opknapverplichting en de gemeente stelt eisen aan de verbouwing.

Goede basis

De gemeente zorgt voor een aantal basisvoorzieningen en direct noodzakelijk onderhoud aan het casco wordt gerepareerd. Daarnaast zorgt de gemeente voor:

  • Een hoofdaansluitingen voor riolering, ventilatie-kanaal (m.u.v. NW01 en NW03) en hoofdaansluitingen voor stadsverwarming, warm- en koud water, elektriciteit en Cai.
  • De hoofdentree wordt voorzien van brievenbussen, belinstallatie, intercom en deuropener
  • Een eigen toegangsdeur voor iedere woning.
  • Een gehele isolatie van het dak.
  • Waar aangegeven worden dakkapellen, terrassen en een inpandig balkon aangebracht.
  • Nieuwe gevelkozijnen in de voorgevel met verlaagde borstwering.
  • Deur-en gevelkozijnen in de achtergevel voor toegang naar de buitenruimten.
  • Dubbelglas bij alle door de gemeente geplaatste gevelkozijnen en dakkapellen.

Zelf aan de slag

Elk klushuis heeft een eigen ‘kluspaspoort’ met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. Kopers moeten zelf vergunningen aanvragen en gaan individueel aan de slag met klussen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht.

Impressie Noordwal
Impressie Noordwal


Erfpacht

De appartementsrechten worden in eeuwigdurende erfpacht uitgegeven. Bij het notarieel transport dient de opstalwaarde te worden voldaan. De erfpachter kan daarnaast kiezen voor canonbetaling over de grondwaarde of afkoop.

Parkeren

Het parkeren vindt plaats op eigen terrein. Op het achterterrein, dat toegankelijk is vanuit de Bakkerstraat, zorgt de gemeente voor de aanleg van 11 parkeerplaatsen.

Vanuit het parkeerterrein is er een achteringang naar de woningen. Tussen het parkeerterrein en de kluswoningen ligt nog een gemeenschappelijk terrein met daarop een grote monumentale kastanjeboom.

Locatiesheet

In het informatieboekje en de locatiesheet hieronder leest u meer informatie over dit kluscomplex.


Aanbod klusappartementen

Unit Oppervlakte in m2 m2 tuin/terras/loggia Prijs Kavelpaspoort
NW01 94 (excl vliering) 75 tuin Grondreservering NW01
NW02 91 47 tuin Verkocht NW02
NW03 41 (excl vliering) 48 tuin Verkocht NW03
NW04 44 38 tuin Grondreservering NW04
NW05 71 56 tuin Verkocht NW05
NW06 62 38 tuin Verkocht NW06
NW08 50 43 tuin Verkocht NW08
NW09 44 11 terras/loggia Verkocht NW09
NW10 43 10 terras/loggia Verkocht NW10
NW11 67 10 terras/loggia Verkocht NW11
NW12 108 14 terras/loggia Verkocht NW12

Prijzen onder voorbehoud van bestuurlijke goedkeuring

De uitgifteprijs is inclusief grond en 1 parkeerplaats en exclusief kosten koper en alle overige bijkomende kosten. De grond wordt in eeuwigdurende erfpacht uitgegeven.

Tekeningen

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen

Noordwal 117 achterkant
Noordwal 117 achterkant