Klushuizen te koop in de Stortenbekerstraat

Nu ook voor jongens: 20 klushuizen in een voormalige meisjesschool in de Stortenbekerstraat. Het historische gebouw met hoge plafonds, grote vensters en monumentale trappenhuizen. Alle kluswoningen zijn verkocht.

Prijzen klushuizen

Wonen in een wereldwijk

De H. Mariaschool werd in 1920 gebouwd door de architect Nicolaas Molenaar. Van hem zijn ook de Marthakerk met bijbehorende parochie aan de overkant van de straat. Neoclassicistische bouwwerken - geïnspireerd op de klassieke oudheid - in een wijk die vanaf 1970 grotendeels is vernieuwd. Een unieke plek. Locatie: Schilderswijk-West.

Wereldwijk, dynamisch en gezellig, met meer dan 100 nationaliteiten. Nergens in Den Haag vind je zo’n rijke verscheidenheid. Eethuizen met gerechten uit alle windstreken. Winkels waar cassaves én spruitjes worden verkocht. Op de Vaillantlaan zit sinds kort een biologische supermarkt. De Haagse Markt is een multiculturele hotspot. De grootste buitenmarkt van Europa trekt meer dan 35.000 bezoekers per dag, uit de buurt, de stad en ver daarbuiten. In de Schilderswijk ligt de wereld aan je voeten. Het openbaar vervoer is altijd in de buurt. Van de Stortenbekerstraat naar Hollands Spoor of de binnenstad is slechts 5 minuten fietsen.

Impressie nieuwe situatie Stortenbekerstraat

Klushuizen voor particulieren

Er zijn 20 appartementen beschikbaar, variërend van 42 tot 160 vierkante meter. Het zijn huizen met achterstallig onderhoud. De prijs is aantrekkelijk, maar er is wel een opknapverplichting om er een woning van te maken. Een klushuis is een ware buitenkans voor mensen met lef. Verkoop geschiedt uitsluitend aan particulieren en snel verhuren of doorverkopen is niet toegestaan. Een koperscoach van de gemeente wordt per locatie aangesteld en helpt u in beginsel met de aan de gemeente gerelateerde zaken.

Stadswoningen met perspectief

Verbouwen is een hele klus, maar levert ook veel op. Een uniek stadsappartement in een historisch pand met een nieuwe toekomst en helemaal naar eigen wens verbouwd. Er zijn wel spelregels voor de 20 verschillende huizen.

De klushuizen op de begane grond hebben, met uitzondering van kavelnummer ST02, tuinen/buitenruimten. Op de verdiepingen zijn balkons mogelijk, behalve op op zolderetage. Van de appartementen op de tweede verdieping hebben er 5 een zolder. Alle klushuizen zijn bereikbaar via 2 gezamenlijke hoofdentrees en trappenhuizen. Het achterterrein was het voormalige speelplein en is deels bestemd voor auto’s. Ieder klushuis heeft recht op minimaal een eigen parkeerplaats.

Goede basis

De gemeente zorgt voor een aantal basisvoorzieningen. Alle appartementen krijgen hoofdaansluitingen voor gas, water en elektriciteit en riolering, ventilatiekanaal en rookafvoer voor centrale verwarming. De hoofdentree wordt voorzien van brievenbussen, belinstallatie, intercom en deuropener. Een eigen toegangsdeur voor elke woning. Gangen, trappenhuizen en gemeenschappelijk buitenterrein worden sober maar functioneel opgeleverd. Direct noodzakelijk onderhoud aan het casco wordt gerepareerd. Er wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht waarvan alle kopers verplicht lid worden.

Zelf aan de slag

Elk huis heeft een eigen ‘kluspaspoort’ met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. Kopers moeten zelf vergunningen aanvragen en een plan van aanpak schrijven. Kopers van klushuizen gaan individueel aan de slag met het klussen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht. Voor klushuizen geldt een zelfbewoningsplicht: kopers moeten tenminste 3 jaar op het adres wonen.

Erfpacht

De grond wordt in eeuwigdurend erfpacht uitgegeven; de gemeente blijft juridisch eigenaar van de grond. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/erfpacht.

Subsidies

Duurzame verbouwingen komen in aanmerking voor subsidies van de gemeente Den Haag. Dak-, glas- en vloerisolatie bijvoorbeeld. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/duurzaamheid.

Start verkoop

De verkoop is op 8 maart 2014 van start gegaan. Volg alle ontwikkelingen op www.ikbouwindenhaag.nl.