Verkoop kluswoningen Schlegelstraat 148

Aangeboden: 3 ruime kluswoningen met tuin in de Schlegelstraat. Dit kleinschalige kluscomplex, gebouwd in ca. 1932, ligt in een gezellige en sfeervolle woonstraat in het stadsdeel Laak en komt in de verkoop. Centraal gelegen met veel voorzieningen om de hoek! Klussers opgelet: de verkoop start dinsdag 27 maart 2018.

Kluscomplex Schlegelstraat 148
Kluscomplex Schlegelstraat 148

Het voormalige buurtcentrum krijgt een nieuwe bestemming met 3 unieke appartementen met een oppervlakte vanaf circa 73 m2 tot circa 110 m2 (excl.vliering en eventuele uitbreidingsmogelijkheden). De prijs wordt later dit jaar bekend gemaakt. De prijs wordt aantrekkelijk maar er is wel een opknapverplichting om er een woning van te maken. De verkoop geschiedt uitsluitend aan particulieren en snel verhuren of doorverkopen is niet toegestaan.

Op dit moment is het pand tijdelijk in gebruik als atelierruimte. Het gebouw bestaat uit een hoofdgebouw met hierop een kap met aan beide zijden een eenlaagse aanbouw. Aan de achterkant is een tuin.

Open Huis

Kom naar het Open Huis op zaterdag 24 maart 2018. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u het pand bezoeken en zijn er medewerkers van de Kavelwinkel aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Bekijk ook de tekeningen in onder andere de locatiesheet en het kluspaspoort.

Kluspaspoort

Elk klusappartement heeft een eigen kluspaspoort met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. Kopers moeten zelf vergunningen aanvragen en gaan individueel aan de slag met klussen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht. De kopers van de kluswoning vormen samen de Vereniging van Eigenaren.

Hieronder kunt u de locatiesheet (in concept) downloaden. Hierin vindt u tekeningen en plattegronden en leest u meer informatie over de kluswoningen.

Gemeente regelt basisvoorzieningen

De gemeente zorgt voor een aantal basisvoorzieningen. Alle appartementen krijgen hoofdaansluitingen voor riolering, water en elektriciteit. De entree van elke kluswoning wordt voorzien van brievenbus, bel en deuropener. Bij de kluswoning waar een toegang tot de buitenruimte ontbreekt wordt deze gerealiseerd. Alleen direct noodzakelijk onderhoud aan het casco wordt gerepareerd. Er wordt een Vereniging van Eigenaren opgericht waarvan alle kopers verplicht lid worden.

Parkeren

Vanwege de huidige parkeerdruk is het verkrijgen van een parkeervergunning niet mogelijk. Koop of huur van een parkeerplaats in de directe omgeving is daarom vereist als u een auto bezit.

Ambitie Energieneutraal

Vanaf 2020 is energiezuinig bouwen verplicht voor nieuwbouw in heel Nederland. Den Haag heeft de ambitie om dit ook mogelijk te maken voor kluswoningen. De woningen krijgen een Energieprestatiecoëfficiënt lager dan 0,0. Dit betekent dat u in een ultiem energiezuinige woning woont die bijna geen CO2-uitstoot heeft. De woningen kunnen alleen energieneutraal worden als de woning zeer goed wordt geïsoleerd. Daarnaast wordt er geen gasaansluiting in de woning aangebracht. Om u op weg te helpen ontvangt u een op de woning afgestemd energieadvies. De gemeente onderzoekt of ze ter stimulatie een warmtepomp beschikbaar kan stellen.

Start verkoop

Het kluscomplex gaat naar verwachting op dinsdag 27 maart 2018 in de verkoop. Voor de verkoop is er nog gelegenheid het kluscomplex te bezoeken. Zodra deze data bekend zijn worden ze via de website - www.ikbouwindenhaag.nl - gecommuniceerd.

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen