Verkoop kluswoningen Schlegelstraat 148

Aangeboden: 3 ruime kluswoningen met tuin in de Schlegelstraat. Dit kleinschalige kluscomplex, gebouwd in ca. 1932, ligt in een gezellige en sfeervolle woonstraat in het stadsdeel Laak en komt in de verkoop. Centraal gelegen met veel voorzieningen om de hoek! Het Open Huis is op zaterdag 26 mei 2018 van 10.00 tot 12.00 uur. De inschrijving is op dinsdag 29 mei 2018.

Kluscomplex Schlegelstraat 148
Kluscomplex Schlegelstraat 148

Het voormalige buurtcentrum krijgt een nieuwe bestemming met 3 unieke appartementen met een oppervlakte vanaf circa 73 m2 tot circa 110 m2 (excl.vliering en eventuele uitbreidingsmogelijkheden). Medio april worden de kavelpaspoorten met prijzen hier geplaatst. De prijs wordt aantrekkelijk maar er is wel een opknapverplichting om er een woning van te maken. De verkoop geschiedt uitsluitend aan particulieren en snel verhuren of doorverkopen is niet toegestaan.

Op dit moment is het pand tijdelijk in gebruik als atelierruimte. Het gebouw bestaat uit een hoofdgebouw met hierop een kap met aan beide zijden een eenlaagse aanbouw. Aan de achterkant is een tuin.

Open Huis

Het tweede Open Huis is op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens het Open Huis kunt u het pand bezoeken en zijn er medewerkers van de Kavelwinkel aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Bekijk ook de tekeningen in onder andere de locatiesheet en het kluspaspoort.

Kluspaspoort

Elke kluswoning heeft een eigen kluspaspoort met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht. De kopers van de kluswoning vormen samen de Vereniging van Eigenaren.

Hieronder kunt u de locatiesheet (in concept) downloaden. Hierin vindt u tekeningen en plattegronden en leest u meer informatie over de kluswoningen.

Voorzieningen

In verband met de vrije indeelbaarheid worden er geen meterkasten, installatieschachten en dakdoorvoeren aangebracht door de gemeente. De technische installaties dienen evenals de meterkast met hoofdaansluitingen door de koper zelf te worden aangebracht.
De entree van elke kluswoning wordt voorzien van brievenbus, bel en deuropener. Bij de kluswoning waar een toegang tot de buitenruimte ontbreekt wordt deze gerealiseerd. Alleen direct noodzakelijk onderhoud aan het casco wordt gerepareerd. Er wordt een Vereniging van Eigenaren opgericht waarvan alle kopers verplicht lid worden.

Parkeren

Vanwege de huidige parkeerdruk is het verkrijgen van een parkeervergunning niet mogelijk. Koop of huur van een parkeerplaats in de directe omgeving is daarom vereist als u een auto bezit.

Ambitie Energieneutraal

Vanaf 2020 is energiezuinig bouwen verplicht voor nieuwbouw in heel Nederland. Den Haag heeft de ambitie om dit ook mogelijk te maken voor kluswoningen. De woningen krijgen een Energieprestatiecoëfficiënt lager dan 0,0. Dit betekent dat u in een ultiem energiezuinige woning woont die bijna geen CO2-uitstoot heeft. De woningen kunnen alleen energieneutraal worden als de woning zeer goed wordt geïsoleerd. Daarnaast wordt er geen gasaansluiting in de woning aangebracht. Om u op weg te helpen ontvangt u een op de woning afgestemd energieadvies. De gemeente onderzoekt of ze ter stimulatie een warmtepomp beschikbaar kan stellen.

Start verkoop

Op dinsdag 29 mei 2018 kunt u zich inschrijven voor een kluswoning op deze locatie. Het inschrijfformulier staat die dag van 9.00 tot 24.00 uur op de website www.ikbouwindenhaag.nl. Het tijdstip van de inschrijving is niet van belang bij de loting. Alle geldige inzendingen hebben gelijke kansen tijdens deze loting.

Uit alle inschrijvingen wordt door de notaris een volgorde geloot. De mensen die door de notaris ingeloot worden voor een laag volgnummer kunnen een optie op een kluswoning nemen.

Meer informatie over deze manier van inschrijven leest u op 'Hoe werkt het inschrijven voor een kavel?'

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen