Verkoop kluswoningen Wijhestraat 28

Samen klussen in het groen? Aan de Wijhestraat komt een kluscomplex te koop voor een bouwgroep. Geschikt voor de bouw van 8 á 12 ruime en duurzame eengezinswoningen. Geheel naar eigen smaak en wens. De verkoop start naar verwachting op maandag 12 februari 2018.

Wijhestraat 28
Wijhestraat 28

Het voormalige schoolgebouw aan de Wijhestraat 28 komt te koop. Het karakteristieke pand kan als een soort hofje worden gerealiseerd en leent zich hiermee bij uitstek voor een bouwgroep. De bouwgroep verdeelt het kluscomplex in 8 á 12 kluswoningen, waarbij de woning minimaal 60 m2 gebruiksoppervlak krijgt. De prijs wordt later dit jaar bekend gemaakt. De prijs wordt aantrekkelijk maar er is wel een opknapverplichting om er een woning van te maken. De verkoop geschiedt uitsluitend aan particulieren in een bouwgroep en snel verhuren of doorverkopen is niet toegestaan.

Samen verbouwen

De bouwgroep staat er niet alleen voor. Een koperscoach van de gemeente wordt aangesteld en helpt de groep op weg. Voor maximaal 10 uur per kluswoning is er een begeleidingsbureau beschikbaar voor advies en vragen bij de start van de bouw.

Kluspaspoort

Het kluscomplex heeft een eigen kluspaspoort met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. De bouwgroep moet zelf de splitsing in appartementsrechten regelen en vergunningen aanvragen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht.

Hieronder kunt u de locatiesheet (in concept) downloaden. Hierin vindt u tekeningen en plattegronden en leest u meer informatie over het complex.

Groen en duurzaam

Door de ligging, omringd door tuinen, leent dit kluscomplex zich bij uitstek voor een groep die de natuur een warm hart toedraagt. Vandaar dat we de bouwgroep willen uitdagen na te denken hoe u hier uw steentje aan kunt bijdragen. Dit werkt het beste als de groep hier in een vroeg stadium over nadenkt. Er wordt geen gasaansluiting gemaakt. Bij de inschrijving stelt de gemeente de voorwaarde een plan in te dienen om het kluscomplex energieneutraal te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals Warmte Koude opslag in combinatie met een warmte pomp, luchtwarmte pompen, groen dak of bijvoorbeeld driedubbel glas.

Parkeren op eigen terrein

Vanwege de huidige parkeerdruk is het verkrijgen van een parkeervergunning niet mogelijk. Vandaar dat er parkeerplekken op eigen terrein moeten worden gerealiseerd (1 per woning).

Geïnteresseerd? Registreer uw bouwgroep!

Bent u geïnteresseerd in de Wijhestraat, registreer dan uw bouwgroep. Registreren kan via het registratieformulier op de website www.ikbouwindenhaag.nl. Uw bouwgroep moet uit minimaal 4 leden bestaan om te kunnen registreren. Na registratie volgt een intakegesprek. Bij akkoord van de gemeente wordt de registratie bevestigd. Bouwgroepen die niet geregistreerd zijn, komen niet in aanmerking voor deze locatie. Registreren kan tot en met 5 februari 2018.

Start verkoop

Het kluscomplex gaat naar verwachting op maandag 12 februari 2018 in de verkoop. Bij meerdere bouwgroepen vindt een loting bij de notaris plaats.
Voor de verkoop is er nog gelegenheid het kluscomplex te bezoeken. Zodra deze data bekend zijn worden deze via de website - www.ikbouwindenhaag.nl - gecommuniceerd.

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen