Kluscomplex Witte de Withstraat 119

De 11 klusappartementen en 2 klusunits voor maatschappelijke activiteiten aan de Witte de Withstraat 119 zijn verkocht.

Kluscomplex Witte de Withstraat 119

De prijs is aantrekkelijk maar er is wel een opknapverplichting om er een woning van te maken.

Het voormalige schoolgebouw en buurtcentrum op de hoek van de Witte de Withstraat en de Roggeveenstraat heeft een flinke transformatie nodig. Maar dan heb je ook wat. Je loopt straks zo naar de binnenstad. Neem vooral de vorstelijke route, langs de Koninklijke Stallen, paleistuinen en het Noordeinde. Of blijf nog dichter bij huis, in 1 van de leukste winkelstraten van de buurt: Piet Heinstraat.

11 klusappartementen en 2 klusunits

Het kluscomplex in het Zeeheldenkwartier bestaat uit 3 bouwblokken. Een gedeelte van het klassieke schoolgebouw met hoge klaslokalen aan de Roggeveenstraat 2, de nieuwbouw (1984) op de hoek en de karakteristieke gymzaal, Witte de Withstraat 119-121.

Elk klusappartement heeft een eigen kluspaspoort met eisen waaraan de verbouwing moet voldoen. Kopers moeten zelf vergunningen aanvragen en gaan individueel aan de slag met klussen. Bij de koperscoach van de gemeente kunt u met uw vragen terecht.

Aanbod klusappartementen inclusief prijzen

Aanbod klusappartementen inclusief prijzen
Kavelnummer Oppervlakt in m2 Prijs in euro Bestemming Kluspaspoort
WS01A 68 Verkocht Maatschappelijke bestemming Kluspaspoort WS01A
WS01B 100 Verkocht Maatschappelijke bestemming Kluspaspoort WS01B
WS02 91 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS02
WS03 80 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS03
WS04A 59 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS04A
WS04B 85 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS04B
WS05 85 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS05
WS06 96 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS06
WS07A 58 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS07A
WS07B 84 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS07B
WS08A 85 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS08A
WS08B 96 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS08B
WS09 115 Verkocht Wonen Kluspaspoort WS09

De prijs is inclusief de grond en exclusief kosten koper en alle overige bijkomende kosten. De grond wordt in eeuwigdurende erfpacht uitgegeven. De gemeente blijft juridisch eigenaar van de grond.

Verschillende appartementen

Op 1 uitzondering na hebben alle appartementen een buitenruimte in de vorm van een kleine tuin, balkon, dakterras of (Frans) balkon. De 2 klusunits in de gymzaal zijn alleen beschikbaar voor een maatschappelijke bestemming en zijn bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld een artsenpraktijk of een culturele instelling. De huidige gebruikers hebben het eerste recht van koop op de units in de gymzaal en deze zijn inmiddels door hen geclaimd.

Parkeren en parkeervergunning

Vanwege de huidige parkeerdruk is het verkrijgen van een parkeervergunning niet mogelijk. Koop of huur van een parkeerplaats in de directe omgeving is daarom vereist als u een auto bezit.

Gemeente regelt basisvoorzieningen

De gemeente zorgt voor een aantal basisvoorzieningen. Alle appartementen krijgen hoofdaansluitingen voor riolering, ventilatiekanaal, rookafvoer voor cv, gas, water en elektriciteit. De hoofdentree wordt voorzien van brievenbussen, belinstallatie, intercom en deuropener. Plus een eigen toegangsdeur voor elke woning. Hoofdentrees, gangen en trappenhuizen worden sober maar functioneel opgeleverd. De dakverdieping op het hoekpand uit 1984 wordt volledig vernieuwd met nieuwe kozijnen, isolatie en dubbel glas. Direct noodzakelijk onderhoud aan het casco wordt gerepareerd. Er wordt een Vereniging van Eigenaren opgericht waarvan alle kopers verplicht lid worden.

Start verkoop

Het kluscomplex is op 21 juni 2016 in verkoop gegaan. Vanwege de grote interesse is het niet meer mogelijk u in te schrijven.

Op 29 juni is er een optiebijeenkomst waar op volgorde van de digitale inschrijving een optie kan worden genomen. Voor klusappartementen geldt een zelfbewoningsplicht en eigenaren moeten tenminste 3 jaar op het adres wonen.

Rapporten en archieftekeningen

Achtergrondinformatie

In onderstaande documenten staat meer informatie over hoe de buurtconsultatie rondom deze locatie is verlopen.

Meer informatie

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen