Nieuwsbericht

Bouw als starter je eigen appartement vanaf €600 per maand

Gepubliceerd: 
08 oktober 2020
Laatste wijziging: 
09 oktober 2020

Als starter je eigen appartement laten ontwerpen én bouwen vanaf € 600 per maand. Dat kan binnenkort op een kavel in Petroleumhaven die de gemeente in de verkoop brengt met de speciale ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’. Voor geïnteresseerden is er een digitale informatiebijeenkomst op 4 november 2020.

Eerder heeft de gemeentelijke Kavelwinkel met deze startersregeling al met groot succes zelfbouwkavels verkocht in Ypenburg (Deelplan 20) en aan de Cannenburglaan. Nu komt een kavel in de verkoop waar een bouwgroep van starters met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ samen hun eigen appartementencomplex kunnen bouwen. 
Het leidt tot slechts een maandlast vanaf € 600 per maand. Zo wordt ook voor starters de zelfbouw van een eigen huis haalbaar. Het is één van de vergaande maatregelen van de gemeente die zorgen voor een gezonde woningmarkt met kansen voor iedereen.

Starterslening
De ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ is voor starters op de koopwoningmarkt met een bruto jaarinkomen van € 33.000,- tot € 41.500,-. De starter krijgt ermee een hypotheek en een extra lening tot een maximum van € 30.000 waarop de eerste drie jaar niet afgelost hoeft te worden. Stijgt vervolgens het inkomen, dan stijgt ook de aflossing. Het is voor starters een ideale kans om in Petroleumhaven hun eigen appartement te bouwen. Dit voor de prijs van sociale huur.

Woonwensen centraal
De kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) ligt aan het water en vlakbij de Haagse binnenstad. Door ook andere zelfbouwprojecten verandert Petroleumhaven de komende jaren in een hip woon-werkgebied met jachthaven en horeca. De kavel voor alleen starters biedt plek aan een gebouw met maximaal 40 appartementen van circa 65 m2.
Daarbij staan de eigen woonwensen centraal. De starter beslist helemaal zelf over het uiterlijk en de indeling van het appartement. Bovendien is er hulp van een procesbegeleider die de starters helpt vanaf het ontwerp tot en met de bouw.

Digitale informatiebijeenkomst
Op woensdag 4 november is er een digitale informatiebijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur. Er wordt dan een toelichting gegeven over de mogelijkheden van dit project en de starterslening.Tijdens de bijeenkomst kan je via een chat vragen stellen. Je vragen op de chat blijven verborgen voor de andere kijkers en je naam wordt tijdens de uitzending, om privacy redenen, niet genoemd. Van de gestelde vragen die tijdens de bijeenkomst niet aan bod komen, worden later de antwoorden op deze website gezet.

Vooraf aanmelden is niet nodig. In de week voorafgaand aan deze bijeenkomst wordt er een nieuwsbericht geplaatst op de website www.ikbouwbetaalbaarindenhaag.nl met een link naar de bijeenkomst. Wij ontvangen je op 4 november graag een kwartier voor aanvang (18.45 uur), waarna we om 19.00 uur van start gaan met het programma.
De inschrijving start vervolgens op 5 november en sluit 26 november 2020. Daarna is er toewijzing via loting. 

Meer informatie?
www.ikbouwbetaalbaarindenhaag.nl

Gepubliceerd: 
08 oktober 2020
Laatste wijziging: 
09 oktober 2020