Nieuwsbericht

Jouw eigen appartement vanaf € 600,- per maand!

Gepubliceerd: 
05 maart 2020
Laatste wijziging: 
02 april 2020

De inschrijving van de Ibb-kavels in Petroleumhaven is uitgesteld vanwege de coronacrisis. Zodra er een nieuwe datum is vastgesteld, wordt dit op de website www.ikbouwindenhaag.nl gecommuniceerd. De informatiebijeenkomst op 8 april gaat ook niet door.

Als starter je eigen appartement laten ontwerpen én bouwen vanaf € 600 per maand. Dat kan binnenkort op een kavel in Petroleumhaven die de gemeente in de verkoop brengt met de speciale ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’.

Eerder heeft de gemeente met deze startersregeling al met groot succes zelfbouwkavels verkocht in Ypenburg (Deelplan 20) en aan de Cannenburglaan. Nu brengt Den Haag een kavel in de verkoop waar een bouwgroep van starters met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ samen hun eigen appartementencomplex kunnen bouwen. Dit helemaal volgens hun eigen woonwensen.

Wonen aan het water!
De kavel ligt in Petroleumhaven-Oost (Laak), dus aan het water en vlakbij de Haagse binnenstad. Door ook andere zelfbouwprojecten verandert Petroleumhaven de komende jaren in een hip woon-werkgebied met jachthaven en horeca. De kavel voor starters (kavel D) biedt plek aan een gebouw met maximaal 40 appartementen. Je kan kiezen voor een appartement van circa 65 m2. Dit helemaal volgens de woonwensen van de starter. Op de begane grond komen 1 tot 3 bedrijfsruimtes.

Meer informatie over dit bijzondere zelfbouwproject vind je op de internetpagina Petroleumhaven-Oost‘ en bekijk ook de animatiefilm Petroleumhaven.

Petroleumhaven still uit 3d-animatiefilm
Petroleumhaven still uit 3d-animatiefilm

Speciale financieringsregeling voor starters
‘Ik bouw betaalbaar (Ibb)’ staat voor een financiële regeling waarmee starters op de koopwoningmarkt met een inkomen van € 33.000 tot € 41.500 de kans krijgen om zelf te bouwen. En dat tegen een maandlast vanaf € 600 per maand! 

Jij leent wat je kunt lenen en voor de rest tot een maximum van € 30.000 krijg je een Ibb-Starterslening. Zo woon je in je zelf gebouwde appartement, voor de prijs van sociale huur.

Hoe werkt Ik bouw betaalbaar?
Met Ibb bouw jij bij dit zelfbouwproject in een bouwgroep oftewel samen met anderen je eigen appartementencomplex. Waarvan je het ontwerp ook nog eens mee hebt kunnen bepalen. Dat lijkt ingewikkeld, maar je doet het niet alleen. Want hoeveel keuzes je ook gaat maken, je wordt begeleid van A tot Z. En jij hoeft alleen maar te kiezen: eerst een Ibb-procesbegeleider, dan een architect-en aanneemcombinatie, en tot slot jouw ideale appartement... (dat je natuurlijk aan jouw wensen aanpast).

Informatie
Helaas wordt in verband met de maatregelen rondom het coronavirus onze informatiebijeenkomst op 8 april geannuleerd.
Wil je toch meer weten? Verdiep je goed in alle pagina's op de website met informatie over de Ibb-regeling. Heb je dan nog steeds vragen, maak dan een afspraak met één van de medewerkers via kavelwinkel@denhaag.nl. Afhankelijk van de dan geldende richtlijnen, zal de afspraak telefonisch of in het stadhuis plaatsvinden.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over dit bijzondere zelfbouwproject ook op de website www.ikbouwbetaalbaarindenhaag.nl.

Gepubliceerd: 
05 maart 2020
Laatste wijziging: 
02 april 2020