Nieuwsbericht

Nieuwe kluscomplexen Capadosestraat en Schlegelstraat

Gepubliceerd: 
12 juli 2017
Laatste wijziging: 
25 juli 2017

De gemeente werkt de concept plannen verder uit voor de verkoop van de panden aan
de Capadosestraat nr 9-11 en Schlegelstraat nr 148 als kluscomplex met
appartementen.

  Kluscomplex Capadosestraat: 20 klusappartementen
  Kluscomplex Capadosestraat: 20 klusappartementen

  De gemeente heeft pas de mogelijkheden van deze panden onderzocht. Op basis hiervan zijn concept plannen gemaakt om de 2 panden te verbouwen tot kluscomplex en de kluswoningen te verkopen aan particulieren. Bij het pand aan de Capadosestraat (een oud schoolgebouw) gaat het om 20 klusappartementen en bij de Schlegelstraat (een oude veegpost) om 3 kluswoningen.

  Een kluswoning of klusappartement is een pand dat door particulieren opgeknapt moet worden volgens een aantal voorwaarden. De verkoop gebeurt tegen een vaste prijs. Als er meerdere belangstellenden zijn gebeurt dit door een loting door een notaris. Voor het verbouwen gelden weinig bouwregels waardoor er veel mogelijkheden zijn.

  Hieronder kunt u afbeeldingen downloaden van het kluscomplex aan de Capadosestraat:

  Hieronder kunt u afbeeldingen downloaden van het kluscomplex aan de Schlegelstraat:

  Besluitvorming en planning

  De gemeente werkt de concept plannen voor de Capadosestraat en de Schlegelstraat verder uit tot een definitief plan. Hierover zal de gemeente naar verwachting voor eind 2017 een besluit nemen. Vervolgens worden de 2 panden klusrijp gemaakt. Dat houdt onder andere in dat elke woning een eigen aansluiting op nutsvoorzieningen en een eigen voordeur krijgt. De verkoop van de individuele kluswoningen van de Schlegelstraat start naar verwachting begin 2018 en voor de Capadosestraat naar verwachting eind 2018.

  Meer informatie

  Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

  Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen

  Gepubliceerd: 
  12 juli 2017
  Laatste wijziging: 
  25 juli 2017