Procesbegeleider

Om het proces goed te begeleiden verplicht de gemeente Den Haag de bouwgroep een procesbegeleider aan te stellen. Als de bouwgroep een optie heeft genomen begint het intensieve proces. Het is belangrijk dat een procesbegeleider aan het begin van het proces wordt aangesteld. Tijdens de optieperiode moeten veel stappen gezet worden.

De procesbegeleider helpt bij de procesaspecten, zoals de procesaanpak, de projectorganisatie, de wijze van besluitvorming en de financiƫle en juridische aspecten. Daarnaast wordt er regelmatig overleg gevoerd tussen de procesbegeleider en bouwgroep of tussen gemeente en bouwgroep of andere partijen en bij het selecteren/contracteren van een architect, adviseur of aannemer. De bouwgroep is opdrachtgever en blijft de zeggenschap houden. De procesbegeleider begeleidt en geeft adviezen.

    Contactpersonen procesbegeleiders

    De gemeente heeft een aantal contactpersonen van procesbegeleiders. Deze contactpersonen worden per e-mail na de optieneming verzonden naar de bouwgroep. De gemeente spreekt geen voorkeur voor een procesbegeleider uit, het zijn enkel voorbeelden van begeleiders waar de bouwgroep contact mee op kan nemen.

    Registreer u als procesbegeleider

    Bent u procesbegeleider en heeft u ervaring met het begeleiden van bouwgroepen? Dan kunt u zich laten registeren op een lijst van procesbegeleiders. Stuur uw contactgegevens en referentieprojecten naar kavelwinkel@denhaag.nl.