Ik bouw betaalbaar in Den Haag

De gemeente Den Haag maakt het voor starters mogelijk om samen in een bouwgroep een eigen woning te bouwen. Met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ krijgen starters op de koopwoningmarkt met een bruto jaarinkomen van € 33.000 tot € 41.500 een ideale kans om hun eigen appartement te bouwen. Dit voor de prijs van sociale huur. In 2021 is er een kavel in Petroleumhaven in de verkoop gegaan. Alle kavels staan hiervan in optie.

De gemeente maakt het voor starter mogelijk om samen in een bouwgroep een eigen woning te bouwen. Dit kan voor starters op de koopwoningmarkt met een bruto jaarinkomen tussen de 33.000 en  41.500 per jaar. Recent is een kavel in Petroleumhaven-Oost in verkoop gegaan. Deze kavel staat nu in optie.

Eerder heeft de gemeente Den Haag met de starterslening al met groot succes kavels verkocht voor woningen in Deelplan 20 (Ypenburg) en aan de Cannenburglaan (Moerwijk). Recent heeft de gemeente ook een kavel in de verkoop gedaan waar een bouwgroep van starters met de ‘Ik bouw betaalbaar-regeling’ (Ibb) samen hun eigen appartementencomplex kunnen bouwen. Dit helemaal volgens hun eigen woonwensen. Deze kavel in Petroleumhaven-Oost staat in optie.

Starterslening
Met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ krijgen starters op de koopwoningmarkt met een bruto jaarinkomen van 33.000 tot 41.500 een ideale kans om in Petroleumhaven hun eigen appartement te bouwen. Dit voor de prijs van sociale huur.

De starter kan naast een hypotheek een extra lening krijgen tot een maximum van 30.000 waarop de eerste 3 jaar niet afgelost hoeft te worden. Stijgt het inkomen, dan stijgt ook de aflossing. Daarbij beslist de starter helemaal zelf over het uiterlijk en de indeling van het appartement. Bovendien is er hulp van een procesbegeleider. Zo wordt ook voor starters de zelfbouw van een eigen huis haalbaar.

3d-animatiefilm Petroleumhaven
Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van de kavellocatie te laten zien.
Bekijk de animatiefilm Petroleumhaven (YouTube-kanaal van de gemeente).

De starter kan naast een hypotheek een extra lening krijgen tot een maximum van € 30.000 waarop de eerste 3 jaar niet afgelost hoeft te worden. Stijgt het inkomen, dan stijgt ook de aflossing. Daarbij beslist de koper helemaal zelf over het uiterlijk en de indeling van het appartement. Bovendien is er hulp van een procesbegeleider. Zo wordt ook voor starters de zelfbouw van een eigen huis haalbaar.

Veelgestelde vragen
Hieronder kun je doorklikken naar een webpagina met veelgestelde vragen over de Ibb-regeling.
Veelgestelde vragen Ibb-regeling

Aan de slag
Interesse? En wil je aan de slag met je eigen Ibb-Den Haag-kavel? Bekijk dan de volgende pagina’s met de benodigde praktische informatie:

Brochures en Stappenplan

Download hieronder de brochures en het stappenplan voor de bouwkavel met meer informatie over deze regeling en de kavel. Kijk voor meer informatie over de kavel en de locatie in Petroleumhaven op de pagina: ‘Kavels Petroleumhaven-Oost‘.