Ik bouw betaalbaar in Den Haag

De inschrijving van de Ibb-kavels in Petroleumhaven is uitgesteld vanwege de coronacrisis. De informatiebijeenkomst op 8 april gaat ook niet door. Zodra er een nieuwe datum is vastgesteld, wordt dit op de website www.ikbouwindenhaag.nl gecommuniceerd.

Ben je starter op de koopwoningmarkt? Met een bruto jaarinkomen tussen de € 33.000 en
€ 41.500 per jaar? Dan kan je binnenkort je eigen appartement laten ontwerpen en bouwen vanaf € 600 per maand. Dit op een kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) met de 'Ik bouw betaalbaar starterslening' (Ibb).

Eerder heeft de gemeente Den Haag met de starterslening al met groot succes kavels verkocht voor woningen in Deelplan 20 (Ypenburg) en aan de Cannenburglaan (Moerwijk). Nu brengt de gemeente een kavel in de verkoop waar een bouwgroep van starters met de ‘Ik bouw betaalbaar-regeling’ (Ibb) samen hun eigen appartementencomplex kunnen bouwen. Dit helemaal volgens hun eigen woonwensen.

Artist impressie Petroleumhaven-Oost kavel D
Artist impressie Petroleumhaven-Oost kavel D


Wonen aan het water!

De kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) ligt aan het water en vlakbij de Haagse binnenstad. Door ook andere zelfbouwprojecten verandert Petroleumhaven de komende jaren in een hip woon-werkgebied met jachthaven en horeca. De kavel voor starters (type D) biedt plek aan een gebouw met maximaal 40 appartementen.
Je kan een appartement van circa 65 m2 laten bouwen. Op de begane grond komen er maximaal  3 bedrijfsruimtes voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste of reisbureau; bedrijven die geen overlast geven.

Inschrijving start in mei 2020, daarna ga je samen met je medekopers alles voorbereiden op de bouw, zoals een architect en aannemer zoeken en nadenken over het ontwerp. De verwachting is dat begin 2022 gestart kan worden met de bouw.

Ik bouw betaalbaar in Den Haag

De ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ is een al bestaande formule van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SvN) en de stichting Ik bouw betaalbaar.

Starterslening

Met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ krijgen starters op de koopwoningmarkt met een bruto jaarinkomen van € 33.000 tot € 41.500 een ideale kans om in Petroleumhaven hun eigen appartement te bouwen. Dit voor de prijs van sociale huur.
De starter kan naast een hypotheek een extra lening krijgen waarop de eerste 3 jaar niet afgelost hoeft te worden. Stijgt het inkomen, dan stijgt ook de aflossing. Daarbij beslist de starter helemaal zelf over het uiterlijk en de indeling van het appartement. Bovendien is er hulp van een procesbegeleider. Zo wordt ook voor starters de zelfbouw van een eigen huis haalbaar.

3d-animatiefilm Petroleumhaven

Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van de kavellocatie te laten zien. Bekijk de animatiefilm Petroleumhaven (YouTube-kanaal van de gemeente).

Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken.
Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken.


Brochures en Stappenplan

Download hieronder de brochures en het stappenplan voor de bouwkavel met meer informatie over deze regeling en de kavel.

  Kijk voor meer informatie over de kavel en de locatie in Petroleumhaven op de pagina: 'Kavels Petroleumhaven-Oost'

  Informatie

  Helaas is in verband met de maatregelen rondom het coronavirus onze informatiebijeenkomst op 8 april geannuleerd. Een nieuw informatiebijeenkomst wordt op een nog nader te bepalen datum
  georganiseerd.
  Wil je toch meer weten? Verdiep je goed in alle pagina's op de website met informatie over de Ibb-regeling. Heb je dan nog steeds vragen, maak dan een afspraak met één van de medewerkers via kavelwinkel@denhaag.nl. Afhankelijk van de dan geldende richtlijnen, zal de afspraak telefonisch of in het stadhuis plaatsvinden.

  Veelgestelde vragen
  Hieronder kunt u doorklikken naar een webpagina met veelgestelde vragen over de Ibb-regeling.
  Veelgestelde vragen Ibb-regeling

  Aan de slag
  Heeft u interesse? En wilt u aan de slag met uw eigen Ibb-Den Haag-kavel? Bekijk dan de volgende pagina’s met de benodigde praktische informatie: