Ik bouw betaalbaar in Den Haag

De gemeente Den Haag maakt het voor starters mogelijk om samen in een bouwgroep een eigen woning te bouwen. In totaal bouwen 40 huishoudens gezamenlijk een appartementencomplex op een kavel in Petroleumhaven. Dit vanaf € 600 per maand.
De inschrijving voor deelname aan de bouwgroep is gestart. Gebleken is dat geïnteresseerden langer de tijd nodig hebben om voor de inschrijving alle nodige documenten aan te leveren. Dit mede ook omdat de inschrijfvoorwaarde rondom studieschulden is vervallen. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Ben je starter op de koopwoningmarkt? Met een bruto jaarinkomen tussen de € 33.000 en
€ 41.500 per jaar? Dan kan je binnenkort je eigen appartement laten ontwerpen en bouwen vanaf € 600 per maand. Dit op een kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) met de 'Ik bouw betaalbaar starterslening' (Ibb).

Eerder heeft de gemeente Den Haag met de starterslening al met groot succes kavels verkocht voor woningen in Deelplan 20 (Ypenburg) en aan de Cannenburglaan (Moerwijk). Nu brengt de gemeente een kavel in de verkoop waar een bouwgroep van starters met de ‘Ik bouw betaalbaar-regeling’ (Ibb) samen hun eigen appartementencomplex kunnen bouwen. Dit helemaal volgens hun eigen woonwensen.

Artist impressie Petroleumhaven-Oost kavel D
Artist impressie Petroleumhaven-Oost kavel D


Wonen aan het water!

De kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) ligt aan het water en vlakbij de Haagse binnenstad. Door ook andere zelfbouwprojecten verandert Petroleumhaven de komende jaren in een hip woon-werkgebied met jachthaven en horeca. De kavel voor starters (type D) biedt plek aan een gebouw met maximaal 40 appartementen. Je kan een appartement van circa 65 m2 laten bouwen.

Op de begane grond komen er maximaal 3 bedrijfsruimtes voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste of reisbureau; bedrijven die geen overlast geven. Hiervoor wordt een ondernemer gezocht die de te ontwikkelen bedrijfsruimte in het appartementencomplex voor zijn rekening neemt.
Kijk voor meer informatie op: Ondernemer gezocht: Bedrijfsruimte - Petroleumhaven-Oost

Ik bouw betaalbaar in Den Haag

De ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ is een al bestaande formule van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SvN) en de stichting Ik bouw betaalbaar.

Starterslening

Met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ krijgen starters op de koopwoningmarkt met een bruto jaarinkomen van € 33.000 tot € 41.500 een ideale kans om in Petroleumhaven hun eigen appartement te bouwen. Dit voor de prijs van sociale huur.
De starter kan naast een hypotheek een extra lening krijgen tot een maximum van € 30.000 waarop de eerste 3 jaar niet afgelost hoeft te worden. Stijgt het inkomen, dan stijgt ook de aflossing. Daarbij beslist de starter helemaal zelf over het uiterlijk en de indeling van het appartement. Bovendien is er hulp van een procesbegeleider. Zo wordt ook voor starters de zelfbouw van een eigen huis haalbaar.

Digitale informatiebijeenkomst 4 november

Woensdag 4 november 2020 was er een digitale informatiebijeenkomst. Heb je deze gemist of wil je deze nog een keertje terugkijken? Dan kan via onderstaande link.
Let wel, de bijeenkomst start bij 12:38 min.

Link naar webinar kavel Petroleumhaven

3d-animatiefilm Petroleumhaven

Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van de kavellocatie te laten zien. Bekijk de animatiefilm Petroleumhaven (YouTube-kanaal van de gemeente).

Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken.
Klik op de afbeelding om de film (3:17 minuten) te bekijken.


Brochures en Stappenplan

Download hieronder de brochures en het stappenplan voor de bouwkavel met meer informatie over deze regeling en de kavel.

  Kijk voor meer informatie over de kavel en de locatie in Petroleumhaven op de pagina: 'Kavels Petroleumhaven-Oost'

   Veelgestelde vragen
   Hieronder kun je doorklikken naar een webpagina met veelgestelde vragen over de Ibb-regeling.
   Veelgestelde vragen Ibb-regeling

   Aan de slag
   Interesse? En wil je aan de slag met je eigen Ibb-Den Haag-kavel? Bekijk dan de volgende pagina’s met de benodigde praktische informatie: