Zelfbouw

Uw eigen droomhuis (laten) bouwen. Of een bestaand pand kopen en opknappen. Helemaal zoals u wilt. Dat kan met zelfbouw.

De Kavelwinkel heeft haar deuren per 1 oktober 2019 gesloten. Nieuwe kluspanden of kavels verkoopt de gemeente voortaan niet meer direct aan een particulier. De gemeente besteedt dit dan uit aan een marktpartij die vervolgens zelfbouwers ervoor zoekt.

De afgelopen jaren hebben honderden Hagenaars hun eigen droomhuis gebouwd op hun eigen stukje Den Haag. Bekijk hier een film (9.05 minuten) over een aantal Haagse zelfbouwers die u voor gingen. Bouw uw eigen droomhuis (YouTube-kanaal van de gemeente Den Haag).

Bekijk de film (9:05 minuten) door op de afbeelding te klikken
Bekijk de film (9:05 minuten) door op de afbeelding te klikken


Brochure

Download hier de algemene brochure.

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen


Handboeken

Bij het zelf bouwen van uw droomhuis komt veel kijken. Daarom heeft de Kavelwinkel de stappen op een rijtje gezet in een handboek. Er is een handboek voor Zelfbouw en een handboek voor Bouwgroepen. Alles komt aan bod. Van een optie nemen tot de oplevering van uw droomhuis. In de handboeken leest u alles over het hele proces voordat u in uw droomhuis kunt wonen. Met allerlei tips en weetjes. Het bevat veel informatie over contracten, vergunningen maar ook de bouw. Bekijk ze op de internetpagina 'Handboeken'.


Duurzaam bouwen

Wilt u zelf uw woning bouwen? Denk dan aan duurzaam bouwen. Een duurzame woning is comfortabel, levert direct voordeel op voor uw gezondheid en is financieel aantrekkelijk. U kunt besparen op energie- en watergebruik.

Kijk voor meer informatie op de pagina 'Duurzaam bouwen'.

Zelfbouw in Den Haag
Zelfbouw in Den Haag