Petroleumhaven-Oost

Petroleumhaven-Oost

Wonen nabij het centrum van Den Haag én aan het water. Dat kan op een stoer stukje voormalig havengebied dat gaat veranderen in een hip woon- en werkgebied? Inmiddels wordt op Petroleumhaven West volop gebouwd maar ook aan de oostzijde is er gestart met de bouw. De blokken C en D zijn verkocht. Alleen Blok E moet nog in verkoop genomen worden. Dit blok verkoopt de gemeente niet meer direct aan een particulier maar besteedt dit uit aan een marktpartij die zelfbouwers zoekt.

Petroleumhaven-Oost

De gehele oostkant wordt, op de woontoren A en de parkeergarage B na, als zelfbouwkavels aangeboden. De grond wordt geleverd aan de kavelkopers met de verplichting de gerealiseerde woning zelf te bewonen voor minstens 3 jaar na oplevering. Er is ruimte voor verschillende soorten woningen:

  • Kavel C (verkocht) – 14 individuele kavels voor grote woonwerkwoningen; een pand van maximaal vier lagen en op de begane grond de mogelijkheid van dienstverlening of kleinschalige bedrijven behorend tot A en B.
    Kavelpaspoorten: PHC 1 en 8, PHC 7 en 14 en PHC tussenwoning
  • Kavel D (verkocht) – Ongeveer 35-40 ‘Ik-Bouw-Betaalbaar (IBB)’ appartementen voor starters op de koopwoningmarkt; op de begane grond is maximaal 200 m2 aan commerciële functies mogelijk.
    Kavelpaspoort: PD
  • Kavel E – Een appartementencomplex voor een bouwgroep (ongeveer 24 kopers) met een horecaonderneming in de plint.

In de locatiesheet staat meer informatie over deze kavels. De locatiesheet kunt u hieronder downloaden.
Locatiesheet Petroleumhaven

Mogelijkheden voor bouwgroepen

Naast kavels voor individuele zelfbouwwoningen is er ook plek voor bouwgroepen. Blok E is bestemd voor een bouwgroep. Hieronder kunt u de brochure ‘Bouwgroepen’ downloaden met daarin meer informatie over samen bouwen. De verkoop start naar verwachting in 2023/2024.
Bouwgroepen Brochure